Over Inspiring Concepts

 

Kitty van Balveren, interieurontwerper in Arnhem 

Zoek je een interieurontwerper in Arnhem en omgeving? Dan ben je bij Kitty van Balveren van Inspiring Concepts aan het juiste adres. De specialist in beleving van binnenruimtes voor je woon-, werk- en leefomgeving en de drijvende kracht achter Inspiring Concepts.
 
Met succes heeft Kitty in 2013 de studie HBO bachelor Interior Design afgerond. Tijdens haar 4-jarige studie heeft ze bij verschillende bedrijven gewerkt om ervaring op te doen en haar ontwerpkwaliteiten in  de praktijk te ontwikkelen. Zo leerde ze de fijne kneepjes van het interieurvak en ontwikkelde ze haar eigen stijl. Medio 2013 startte ze haar eigen interieurontwerpbureau 'Inspiring Concepts'.
 

‘Essentie’

‘Mijn sterke punt is te denken vanuit de gebruiker; Wie is dat? Wat beweegt hem / haar en vooral wat past bij hem / haar? In samenspel met de klant maak ik een gedegen en functioneel ontwerp waarin de opdrachtgever en/of gebruiker zichzelf herkent en zich thuis voelt. Ik vind het een uitdaging om de klant tot nieuwe inzichten te brengen. Deuren te openen, de ruimte te laten ervaren en de mogelijkheden te laten zien die verscholen liggen in jouw woon-, werk- en leefomgeving’. 
 

‘Signatuur’

Inspiring Concepts hanteert geen vaste stijl. Elke opdrachtgever is anders en heeft zijn eigen identiteit. Toch is er een herkenbare ‘signatuur’; functioneel, eigentijds, fris kleurgebruik, natuurlijke materialen en duurzame oplossingen. ‘Ik vind het belangrijk om persoonlijke meubels waaraan je bent gehecht in het interieur te integreren. Bijvoorbeeld dat kastje van oma, dat prima in het ontwerp kan worden meegenomen. Dergelijke persoonlijke items zorgen voor extra karakter en persoonlijkheid in je interieur’.
 

‘Missie’

Inspiring Concepts biedt interieurontwerp voor de particuliere, zakelijke en hospitality branche. “Mijn ontwerpen kenmerken zich door kracht en eenvoud. Functionaliteit en beleving staan altijd centraal. Mensen moeten zich thuis voelen in hun woon- en werkomgeving en in hun vrije tijd. En er geïnspireerd kunnen raken, dat is mijn missie”.  Kitty van Balveren

Benieuwd of ik jouw interieurdromen kan waarmaken? Maak een vrijblijvende afspraak!