Organische vormen in het interieur

Categoriën:
Ronde, organische vormen in het interieur zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse interieur! De trend van organische vormen werd al langere tijd waargenomen en heeft zich verspreid als een opvallende en tijdloze stijl in het interieur.

Interieur Eijerkamp - Blog Organische vormen van Inspiring ConceptsWarme en uitnodigende sfeer
Ook mijn focus verschuift steeds meer naar vloeiende lijnen, natuurlijke rondingen en het omarmen van de imperfecties die kenmerkend zijn voor de natuur. In mijn interieurontwerpen kies ik vaker voor banken met zachtere, afgeronde contouren en (salon)tafels met mooie ronde en golvende vormen. Deze organische vormen en zachte lijnen stralen een zekere vrouwelijkheid uit en dragen bij aan het creëren van een warme en uitnodigende sfeer. Vooral in ruimtes waar ik een ontspannen en rustige sfeer wil neerzetten komen deze vormen goed tot hun recht.
 
Interieur van Bolia.com - Blog Organische vormen van Inspiring Concepts
Harmonie en balans
De impact van organische vormen gaat verder dan enkel esthetische overwegingen. We leven in een tijd waarin de behoefte aan warmte, geborgenheid en comfort toeneemt, daarom zijn organische vormen een uitstekende keuze om in ons interieur toe te passen. Ze brengen niet alleen harmonie en balans, maar creëren ook een gevoel van beweging en vitaliteit.

 
- Bron Atmooz - Blog Organische vormen van Inspiring Concepts
Hedendaagse interieur
Veel organische vormen zagen we al in accessoires zoals bijzettafels, spiegels en vloerkleden. Tegenwoordig zien we ook vaker organisch gevormde banken en tafels in diverse vormen in het interieur verschijnen. Het samenspel van organische vormen met strakke lijnen is geen tijdelijke trend, maar een tijdloze manier om een speels effect te creëren in je hedendaagse interieur.

 
Wil je deze trend toepassen in jouw interieur, maar weet je niet hoe je dit aan kan pakken? Ik adviseer en help je graag tijdens het Interieurspreekuur!