Ontwerp bedrijfsterras

 • In 2017 kreeg Inspiring Concepts de kans om naast het interieurontwerp van de bedrijfslounge, ook een tuinontwerp te maken voor de aangrenzende buitenruimte. Het was een uitdaging om van de lange smalle strook van 36 meter en slechts 3,5 meter diepte iets moois en functioneels te maken.
   
  Tuinconcept
  Door de smalle vorm van het perceel, ontstond al snel het tuinconcept ‘buitenkamer’. De tuin als verlengstuk van de bedrijfslounge. Door de juiste zichtlijnen te kiezen en elementen van binnen naar buiten te halen, vervagen de grenzen tussen het interieur en de buitenomgeving en ontstaat er één geheel. Binnen dit tuinconcept staat het welzijn en comfort van werknemers en de verbinding tussen binnen en buiten centraal.
   
  Voordelen buitenkamer
  Het op elkaar afstemmen van binnen- en buitenruimtes biedt meerdere voordelen. Zo zorgt het voor een heerlijk plek om in de buitenlucht te verblijven, te genieten, te ontspannen en jezelf weer op te laden. Het geeft de fysieke en mentale gezondheid van medewerkers een positieve boost en bevordert het gevoel van verbondenheid met de natuur.
   
  Tuinindeling
  Om de nabijgelegen parkeerplaats aan het oog te onttrekken, hebben we een halfhoge schutting van 140 cm geplaatst. Door deze hoogte blijft de ruimtelijkheid behouden. Meerdere loungebanken zijn met de rug tegen de schutting geplaatst, waardoor je een aangenaam uitzicht hebt op de sfeervol ingerichte bedrijfslounge.
   
  Verspreid over het terras staan enkele statafels met hoge krukken en lage tafel met stoelen. De comfortabele loungebanken bieden medewerkers een heerlijke plek om te ontspannen tijdens hun pauze, terwijl terrashaarden op koude dagen warmte en gezelligheid brengen. Het terras wordt omringd door borders met bloeiende planten en sluitende beplanting. Dit geeft een rustig beeld en een goed bedekkende bodem. In de grote border hebben we decoratieve elementen geplaatst zoals de zitstenen en houten palen voor een afwisselend beeld tussen het groen.
   
  Eindresultaat
  Het eindresultaat is een aangename buitenruimte die zowel uitnodigend, comfortabel als veelzijdig is en past bij de identiteit van de opdrachtgever.
   
  Locatie: Woudenberg
  Ontwerpteam: Kitty van Balveren i.s.m. Karen Bertram
  Fotografie: Rob Kater Photography