Lunchruimte groeit uit tot bedrijfslounge

 
Inspiring Concepts is door VDK-projecten gevraagd mee te denken in het kleur-, materiaal- en meubelplan voor de bedrijfslounge van een internationaal bedrijf uit Woudenberg. We hebben de wensen van de opdrachtgever vertaald naar een totaalconcept met een Mid-Century Moderne uitstraling.
 
Lunchen en vergaderen in inspirerende bedrijfslounge
De opdracht was een lunchruimte te creëren die naast warmte en huiselijkheid ook luxe, elegantie en klasse zou uitstralen. De grote open ruimte heeft een multifunctioneel karakter en is zowel geschikt voor lunch, borrel en bedrijfsfeestje evenals vergaderen, informeel overleg en bijeenkomsten. Wat bedoeld was als lunchruimte is uitgegroeid tot een bedrijfslounge waarin ook internationale bezoekers ontvangen kunnen worden.

 • FZ-Beeld-7.png
  FZ-Beeld-7.png
 • FZ-beeld-3.png
  FZ-beeld-3.png
 • FZ-beeld-4.png
  FZ-beeld-4.png
 • FZ-beeld-2.png
  FZ-beeld-2.png
 • FZ-beeld-1.png
  FZ-beeld-1.png
 • FZ-beeld-5.png
  FZ-beeld-5.png

Locatie: Woudenberg      Realisatie: december 2017     Ontwerpteam: Kitty van Balveren & Saskia Daalmans VDK-Projecten     Fotografie: Rob Kater Photography
 
Mid-Century Modern
De interieurtrend Mid-Century Modern speelde zich af in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw. In deze periode draaide het om ambacht en originaliteit. Kenmerkend voor deze trend zijn donkere houten meubels, halfronde lijnen, rustige contrasterende kleuren in bruin- en pasteltinten welke worden afgewisseld met gouden details en grafische patronen.
 
Kleur- en materiaalplan
De focus binnen dit project ligt op mooie, op elkaar afgestemde, materialen en kleuren, meubels en verlichting volgens de interieurtrend Mid-Century Modern. We hebben gekozen voor meubilair en verlichting met een mooie en kwalitatieve uitstraling zoals de merken Andreu World, Secto en Tom Dixon. De kleuren blauw en goud worden afgewisseld met donkere kleuren en houttinten voor een stijlvol geheel. Om de ruimte meer intimiteit meer te geven is er gespeeld met licht en donker contrasten en wisselen zachte en harde materialen elkaar af.
 
Ambacht en originaliteit
Zoals reeds aangegeven draaide het binnen Mid-Century Modern trend om ambacht en originaliteit. Dit is binnen dit interieur ook terug te vinden. Zo zijn alle maatwerk elementen binnen dit interieur op maat gemaakt door Immano Interieurbouw uit Veenendaal. De grote vergadertafel, bar en houden kastenwand zijn met zorg en vakmanschap ontworpen. Ook de gecapitonneerde lederen bank in de nis straalt vakmanschap uit en werd gemaakt in de stoffeerderij van VDK-projecten. Zij hebben tevens de donkere massief houten vloer gelegd, de meubels en verlichting geleverd en het projectmanagement verzorgd.
 
Het eindresultaat is een mix van klassieke en eigentijdse elementen die leiden tot een elegant Mid-Century Modern interieur waar medewerkers én (internationale) bezoekers zich thuis voelen.