Woonhuis jaren '30 Arnhem

 • Open verbinding
  De grootste wens van mijn opdrachtgever was om ‘de keuken te verbinden met de woonkamer en zo contact te houden met de gasten rond de eettafel en in de zithoek'. Door de muur tussen de keuken en woonkamer open te breken, en de deur naar de hal af te sluiten, ontstaat er een open verbinding tussen deze twee ruimten. Het kookeiland wordt zo het prominente hart van de woning. In de keuken is nu ruimte voor een hoekopstelling. Door het aanrecht een halve meter langer te maken dan de wand, ontstaat een klein schiereiland om gezellig te zitten. Zo kun je vanuit de keuken makkelijk contact te maken met de eet- en zithoek in de woonkamer.
   
  Een statement aan de wand!
  Het kleur- en materiaalplan is met zorg samengesteld voor dit interieur. We maakten gebruik van pure materialen zoals hout, leer, staal en linnen. Om de eet- en zithoek met elkaar te verbinden hebben we de lange wand in de woonkamer voorzien van een ruim 10 meter lange wallcover van Daisy James. Deze stijlvolle behangmural ‘The Wooden face’ is een echte eye-catcher. De structuur van de houten vloeren en oude patronen zorgen voor een stoer en tóch heel vrouwelijk interieur. De blauwgrijze tint lieten we terugkomen op de wand in de keuken. 
   
  Meubel op maat
  Speciaal voor de grote verzameling LP’s hebben we een wandmeubel op maat ontworpen. Het ontwerp oogt speels door de afwisseling van open en gesloten vakken. Alle aanwezige apparatuur wordt zo aan het zicht onttrokken. Een lang, zwevend smal schap doet dienst als LP-display voor de mooiste, iconische albumhoezen. De kleurcombinatie van hout en matzwart geven de kast een tijdloze look. 
   
  Na een grote en ingrijpende verbouwing mag het eindresultaat er zijn!
   
  Locatie: Arnhem-Noord
  Ontwerper: Kitty van Balveren
  Fotografie: Rob Kater Photography