Woning Schuytgraaf Arnhem

 • Van nieuwe woning naar fijne thuisbasis
  In het voorjaar van 2016 werd Inspiring Concepts benaderd door de eigenaren van een nieuwbouw woning in de wijk Schuytgraaf te Arnhem. Hun belangrijkste vragen: ‘Hoe creëer je in een nieuwbouw woning het ultieme thuisgevoel?’ ‘Hoe breng je warmte, huiselijkheid en gezelligheid aan in een nieuwbouw woning?
    
  De optimale indeling van je woning
  In een persoonlijk gesprek bespraken we met de bewoners alle wensen, eisen en hun manier van wonen en verblijven in de verschillende ruimten. Op basis van de uitkomsten hebben we gekeken naar de meest functionele indeling van de begane grond. Bij het indelingsplan was het uitgangspunt om de verschillende functies zoals koken, eten, loungen, tv-kijken, spelen, werken en opbergen zoveel mogelijk op elkaar te laten aansluiten.
   
  In de zithoek hebben we gekozen voor een grote gestoffeerde hoekbank, met een losse hocker en een lederen draaifauteuil. Een groot karpet verbindt deze meubels met elkaar en zorgt voor een zekere afbakening van de zithoek. Om de ultimieme comfortzone te creëer, hebben we gekozen voor warme vergrijsde tinten, die je ook terugziet in het karpet en de gordijnen. Tegen de wand staat de bestaande rode Chinese bruidskast. Boven de zithoek hangen meerdere Aim hanglampen van Flos voor een speels effect.
   
  Uniek onderdeel in je interieur!
  Om de zithoek met het eetgedeelte en de keuken te verbinden, hebben we een ontwerp gemaakt voor een ‘kast op maat’. Het wandmeubel loopt van hoog naar laag en verbindt zo de verschillende functies met elkaar. In het hoge gedeelte bij de zithoek, is plaats voor de televisie, boeken, accessoires en opbergen achter gesloten deuren. In het lage dressoir zijn in  verschillende laden 'de speelhoek' voor de zoon gecreëerd. De ‘kast op maat’ is uitgevoerd in hoogglans wit, gecombineerd met licht eiken vakken en afwerkblad. Hout geeft sfeer en warmte aan de ruimte. Het eiken komt op verschillende plaatsen in het interieur terug. Door het gebruik van materialen in de ruimte te herhalen, ontstaat rust en eenheid.
   
  Persoonlijk kleurplan
  Voor de basis van het kleurenpalet hebben we gekozen voor natuurlijke aarde- en grijstinten aangevuld met mosterdgeel. Mosterdgeel is een mooie kleur die goed is te combineren met een neutraal kleurenpalet. Deze kleur roept direct een warme, behaaglijk en uitnodigend gevoel op. Het geeft het interieur karakter en maakt de kamer levendig. In het karpet komen al deze kleurtonen door middel van een kleurverloop terug. Het vormt een mooi contrast met de antracieten plavuizenvloer.
   
  Entree; de eerste indruk
  De hal werd ook onder handen genomen. Voorheen oogde deze kaal en ongezellig. Om de hoge hal met vide meer sfeer en opbergruimte te geven, heeft de open houten trap plaats gemaakt voor een gesloten trap. Hierin bevindt zich een op maat gemaakte garderobekast. Aan de buitenzijde van de trap is een dichte schuine houten wand geplaatst, waarin de deuren naar de garderobe naadloos wegvallen. De nieuwe entree zet nu de toon zet voor de rest van het interieur.
   
  Op basis van de wensen en eisen van de bewoners en onze kennis van indeling, stijl en kleuren én materialen is een fijne thuisbasis ontstaan waarin de bewoners zich herkennen en thuis voelen.
   
  Locatie: Arnhem
  Ontwerper: Kitty van Balveren
  Fotografie: Rob Kater Photography