Trends voor Binnen-Buiten

Categoriën:
Trends voor Binnen-Buiten
 
De laatste jaren groeien tuin en woonkamer steeds meer naar elkaar toe. De grenzen vervagen en binnen en buiten vormen steeds meer één geheel. In mijn interieurontwerpen zie ik de tuin als een verlengstuk van het interieur. Om deze reden ben ik benieuwd welke trends zich afspelen binnen de tuinwereld.
 
 
Trend 1: Meer ruimte voor de “kleine wellness”
De komende jaren gaan we steeds vaker perioden van aanhoudende hitte en flinke pieken in de temperatuur tegenkomen. Hierdoor groeit onze behoefte aan verkoeling en stijgt de vraag naar kleinere waterelementen zoals de plunge pool of buitendouche; elementen waarbij je direct kunt genieten van een heerlijke verkoeling. De Plunge Pool is de nieuwe hit overgewaaid uit Australië! 
 
Een Plunge Pool is klein en ondiep en neemt niet de gehele tuin in beslag. Door zijn formaat kan hij in bijna elke tuin worden geplaatst. De Plunge Pool is ontworpen om te relaxen in plaats van te zwemmen. De ideale oplossing om na een warme dag heerlijk te ontspannen en af te koelen. 
 

Trend 2: Verlaagde terrassen
Een andere trend die we vaker zien in tuin, zijn verlaagde terrassen met een moderne zitkuil. Niveauverschillen in een tuin zorgen voor een ruimtelijk effect en tegelijkertijd ook voor beslotenheid. Een verlaagt terras kun je omzomen met fraaie groenblijvende hagenen planten. Zo zit jeheerlijk beschut en heb je veel privacy. Bijkomend voordeel is dat je vanuit je huisminder op het terras kijkt en meer op het rijke groen in je tuin. 
 
 
Trends 3: Intense kleuren
De kleurrijke benadering van interieurs sluipt in 2019 ook de tuin binnen. De aardse tinten van de afgelopen jaren maken langzaam plaats voor meer intensere kleuren door de invloed uit het buitenland. De inspiratie voor meer kleurgebruik komt vaak voort uit de reizen die we maken. Denk bijvoorbeeld aan het warme kleurgebruik dat je vaak in Mediterrane, maar ook in Afrikaanse landen ziet.
 
We willen steeds vaker onze buitenruimte vormgeven als een binnenkamer, met felgekleurde accessoires of meubels. Een tip hierbij is dat juist eenvoud en herhaling de sleutel zijn tot succes.
 

Trends 4: Verticale tuinen en groene daken.
De verticale tuin is niet meer weg te denken in onze samenleving. Tuinen met een kleinvloeroppervlak kun je extra groen en kleur geven door gebruik te maken van verticale oppervlakten. Wanneer je een hoge muur voorziet van planten en weelderige groen, creëer je in no-time een levende muur. Je bereikt dit door bijvoorbeeld gerecyclede blikjes om te toveren tot kleine plantenbakjes of gebruik te maken van op maat gemaakte systemen met ingebouwde irrigatie.
 
Ook groene daken zien we steeds meer in tuinen. Groene daken met inheemse grassoorten, mossen en vetplanten, ook wel sedum genaamd, zorgen al snel voor een natuurlijke en ongedwongen sfeer. 

Kun je wel wat hulp gebruiken om van jouw tuin het verlengstuk van je woon- en leefruimte te maken? Maak een afspraak!