Transformatie kluswoning

Kluswoning wordt droompaleis
In 2013 nam Inspiring Concepts het project aan voor de herinrichting en renovatie van een (klus-) woning.  Met onze persoonlijke aanpak realiseerden wij een echt thuis voor haar bewoners. Toen wij begonnen was er van binnen niet veel meer bruikbaar in het pand, wat nog wel bruikbaar was, is bewaard gebleven. 
 
 
Locatie: Arnhem    Gerealiseerd:  2014    Ontwerpteam: Kitty van Balveren, Rob Kater    Fotografie: Rob Kater Photography
 
Open verbinding tussen de ruimtes
Tot groot genoegen van de bewoners, kwam er achter één van de buitenmuren een karakteristieke muur tevoorschijn. Het is gelukt om deze weer tot leven te kunnen brengen. De nieuwe bewoners droomden bij hun kluswoning van een licht en ruimtelijk huis, met een authentiek Loft-gevoel. Op de begane grond zijn alle binnenmuren weggebroken, waardoor er één ruimte ontstond. Inspiring Concepts creëerde hier een ruime keuken met aangrenzende eetkamer,  een open trap geeft toegang tot de eerste verdieping. Extra ruimte voor een zitkamer realiseerden wij met een vide; een tussenlaag tussen begane grond en eerste verdieping. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de ruimtes met veel lichtinval. Een belangrijke wens van de bewoners was een lichte en ruimtelijke uitstraling. Door een mooi lijnenspel aan te brengen werd deze wens gerealiseerd. Op de eerste verdieping verwezenlijkten wij een ruime slaap/bad- en kleedkamer. De open verbinding tussen de ruimten zorgt voor een ruimtelijk en luxe hotelgevoel. 
 
Authentiek en eigentijds
Wij kozen voor paneeldeuren uit respect voor de laatste historische kenmerken. Door het gebruik van een beperkt aantal kleuren en veelal natuurlijke materialen, ademt de woning rust en sfeer uit. Door het verwerken van beton en staal in vloeren en deuren is er een eigentijds accent in de woning aangebracht. De betonnen vloer in de eetkamer loopt door naar de tuin, die via de openslaande deuren bereikbaar is.
 
Eindresultaat
Het eindresultaat van deze woning mag er absoluut zijn. Enkele oorspronkelijke onderdelen verraden de oudheid van het pand en geven het zijn karakteristieke uitstraling. Het grootste deel van de woning is gestript en opnieuw opgebouwd. Het geheel oogt fris. Een lichte, ruimtelijke en functionele woning, met hier en daar wat authentieke elementen geheel in smaak én stijl van haar bewoners. Dankzij het samenspel tussen het team van Inspiring Concepts en haar opdrachtgevers is een eindresultaat ontstaan waarin de bewoners zich thuis voelen. Nu is het volop genieten voor het gezin. Wonen wordt genieten. Wonen in je eigen droom. Elke dag opnieuw. ‘Onze missie is geslaagd.’