Transformatie kluswoning

 • Kluswoning wordt droompaleis
  Inspiring Concepts nam enkele jaren geleden het project aan voor de herinrichting en renovatie van een (klus-) woning. Met onze persoonlijke aanpak realiseerden wij een echt thuis voor haar bewoners. Toen wij begonnen was er van binnen niet veel meer bruikbaar in het pand, wat nog wel bruikbaar was, is bewaard gebleven. 
   
  Open verbinding tussen de ruimtes
  De nieuwe bewoners droomden bij hun kluswoning van een licht en ruimtelijk huis, met een authentiek Loft-gevoel. Op de begane grond zijn alle binnenmuren weggebroken, waardoor er één ruimte ontstond. Inspiring Concepts creëerde hier een ruime keuken met aangrenzende eetkamer, een open trap geeft toegang tot de eerste verdieping. Extra ruimte voor een zitkamer realiseerden wij met een vide; een tussenlaag tussen begane grond en eerste verdieping. Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de ruimtes met veel lichtinval en zorgt tevens voor een ruimtelijk en luxe hotelgevoel. 
   
  Authentiek en eigentijds
  Wij kozen voor paneeldeuren uit respect voor de laatste historische kenmerken. Door het gebruik van een beperkt aantal kleuren en veelal natuurlijke materialen, ademt de woning rust en sfeer uit. Door het verwerken van beton en staal in vloeren en deuren is er een eigentijds accent in de woning aangebracht. De betonnen vloer in de eetkamer loopt door naar de tuin, die via de openslaande deuren bereikbaar is.
   
  Eindresultaat
  Het eindresultaat van deze woning mag er absoluut zijn. Enkele oorspronkelijke onderdelen verraden de oudheid van het pand en geven het zijn karakteristieke uitstraling. Het grootste deel van de woning is gestript en opnieuw opgebouwd. Het geheel oogt fris. Een lichte, ruimtelijke en functionele woning, met hier en daar wat authentieke elementen geheel in smaak én stijl van haar bewoners. Dankzij het samenspel tussen het team van Inspiring Concepts en haar opdrachtgevers is een eindresultaat ontstaan waarin de bewoners zich thuis voelen. Wonen wordt genieten. Wonen in je eigen droom. Elke dag opnieuw. ‘Onze missie is geslaagd.’
   
  Locatie: Arnhem
  Ontwerpteam: Kitty van Balveren, Rob Kater  
  Fotografie: Rob Kater Photography