Transformatie kluswoning

Kluswoning wordt droompaleis
In 2013 pakt Inspiring Concepts het project voor herinrichting en renovatie van de (klus-) woning aan en realiseert met hun persoonlijke aanpak een echt thuis voor haar bewoners. Toen we begonnen was er van binnen niet veel meer bruikbaar in het pand. Dat wat nog bruikbaar was, is bewaard gebleven. 
 
 
Locatie: Arnhem    Gerealiseerd:  2014    Ontwerpteam: Kitty van Balveren, Rob Kater    Fotografie: Rob Kater Photography
 
 
Open verbinding tussen de ruimtes
Achter één van de buitenmuren kwam een karakteristieke muur van weleer weer tot leven. Tot groot genoegen van de bewoners. De nieuwe bewoners droomden bij hun kluswoning van een licht en ruimtelijk huis met een authentiek Loft-gevoel. Op de begane grond zijn alle binnenmuren weggebroken, waardoor er één ruimte ontstaat. Inspiring Concepts creëert hier een ruime keuken met aangrenzende eetkamer met open trap naar de eerste verdieping. Extra ruimte voor een zitkamer realiseren wij met een vide; een tussenlaag tussen begane grond en eerste verdieping. ‘Hierdoor ontstaat een open verbinding tussen de ruimtes met veel lichtinval. Bovendien ontstaat er een mooi lijnenspel en oogt het geheel licht en ruimtelijk. Een belangrijke wens van de bewoners. ‘Op de eerste verdieping realiseerden wij een ruime slaap/bad- en kleedkamer. Ook hier zorgt de open verbinding tussen de ruimtes voor een ruimtelijk en luxe hotelgevoel.
 
Authentiek en eigentijds
Wij kozen voor paneeldeuren uit respect voor de laatste historische kenmerken. Door het gebruik van een beperkt aantal kleuren en veelal natuurlijke materialen ademt de woning rust en sfeer uit. Een eigentijdse touche is bereikt met behulp van het verwerken van beton en staal in vloeren en deuren. De betonnen vloer in de eetkamer loopt door naar de tuin, bereikbaar via openslaande deuren.
 
Eindresultaat
Het eindresultaat van deze woning mag er zijn. Enkele oorspronkelijke onderdelen verraden de oudheid van het pand en geven het zijn karakteristieke uitstraling. Het grootste deel van de woning is gestript en opnieuw opgebouwd. Het geheel oogt fris: een lichte, ruimtelijke en functionele woning geheel in smaak én stijl van haar bewoners met hier en daar wat authentieke elementen. Dankzij het samenspel tussen het team van Inspiring Concepts en haar opdrachtgevers is een eindresultaat ontstaan waarin de bewoners zich thuis voelen. Nu is het volop genieten voor de bewoners gezin. Wonen wordt genieten. Wonen in je eigen droom. Elke dag opnieuw. ‘Onze missie is geslaagd.’