Stadhuis Almere

 • Binnen wordt buiten’ in het bedrijfsrestaurant
  Het bedrijfsrestaurant van het stadhuis van Almere heeft een complete metamorfose ondergaan met de introductie van het interieurontwerp ‘binnen wordt buiten’. Inspiring Concepts is verantwoordelijk voor dit eigenzinnige concept. En in samenwerking met VDK Projecten is het bedrijfsrestaurant opnieuw ingericht.
   
  Multifunctioneel gebruik
  De Gemeente Almere wilde graag een sfeervolle ruimte, die multifunctioneel te gebruiken is. Naast de gebruikelijke lunch, dient de ruimte ook mogelijkheden te bieden voor vergaderen, overleg, bijeenkomsten en individueel werken. Een andere wens was om een deel van het bestaande meubilair te hergebruiken. Zo hebben de bestaande treinbanken en oor-fauteuils een nieuwe plaats gekregen in het interieurconcept.
   
  Meebewegen op ritme van de dag
  Het bedrijfsrestaurant is nu zo ingedeeld dat het gebruik meebeweegt met het ritme van de dag. Het is nu een multifunctionele ruimte geschikt voor lunches en borrels, bovendien is het ook een heel functionele/prettige plek voor informeel overleg en om te vergaderen. Ons inrichtingsplan voorziet in zoveel mogelijk zitplaatsen. Het onderscheid in het soort zitplaatsen markeert de verschillende zones in de ruimte; hoog zitten, laag zitten, treinbanken, oorfauteuils en lounge-meubilair.
    
  Concept ‘binnen wordt buiten’
  Het restaurant heeft een grote raampartijen met uitzicht op een mooi aangelegd dakterras. Het idee om de sfeer van het buitenterras naar binnen te halen was dan ook snel geboren. De groene beplanting en het lichte, rustige kleurgebruik met veel groene accenten, geven de ruimte een frisse en uitnodigende uitstraling en versterken het buitengevoel. Planten spelen een grote rol in het concept ‘binnen wordt buiten’. Zo bevindt zicht midden in de ruimte een grote plantenbak van 6 meter lengte met een diversiteit aan planten. Boven de leestafel duikt groen op in de vorm hangplanten en langs de grote glaspartij zijn groepen planten geplaatst.
   
  Het bedrijfsrestaurant is veranderd in een sfeervolle multifunctionele ruimte dat in gebruik meebeweegt met het ritme van de dag.
   
  Locatie: Almere 
  Ontwerper: Kitty van Balveren   
  Projectinrichting: VDK Projecten b.v., Saskia Daalmans. 
  Fotografie: Rob Kater Photography