Oosterbegraafplaats

 • Nieuw en sfeervol Interieur voor Oosterbegraafplaats
  Voor de Oosterbegraafplaats in Leidschendam-Voorburg hebben wij een creatieve rol gespeeld bij het bedenken van een eigentijds interieurconcept voor de inrichting van vier cruciale ruimten: de familiekamer, koffiekamer, wachtruimte en de aula zelf. Het doel was om het verouderde en gedateerde interieur een complete metamorfose te geven en meer sfeer en warmte toe te voegen aan deze ruimten.
   
  Concept en Inspiratie:
  Ons concept is gebaseerd op de paarsblauwe kleur van de Hemelpoort en de stoffering van de bestaande stoelen in de aula. De leistenen vloer en de houten lambrisering was een gegeven. We wilden een eigentijds, warm, en modern interieur creëren waarin mensen zich direct thuis voelen. Belangrijk was het creëren van een samenhangende sfeer over de vier verschillende bezoekersruimten, waarbij het afscheid nemen van geliefden centraal staat.
   
  Ruimtelijke Indeling:
  De familiekamer is nu een warme ontvangstkamer waar de familie zich voor en na de begrafenis kan terugtrekken. De comfortabele hoekbank, fauteuil en poefjes zorgen voor een huiselijke sfeer, versterkt door de blauwe wanden en kleurrijke schilderijen. In de koffiekamer zijn ronde tafels met zitplaatsen en enkele sta tafels te vinden. Ook hier zijn de wanden blauw gekleurd en hangt er kunst aan de muur.
   
  De entree annex wachtruimte heeft een dubbelfunctie met de koffiekamer en is voorzien van banken en poefjes met dezelfde paarsblauwe stoffering als de stoelen in de aula. Hierdoor vloeien de ruimten naadloos in elkaar over. Om de aula meer sfeer te geven, zijn nieuwe banken geplaatst in een goudgeel velvetstof. De witte wanden zijn voorzien van grote vaandels met het logo van de Oosterbegraafplaats, waar de paarsblauwe en goudgele kleuren samenkomen. Achter in de aula hangen akoestische panelen in diverse kleuren met zowel esthetische als functionele waarde.
   
  Kleur- en  materiaalgebruik:
  In dit interieurontwerp op maat hebben we zorgvuldig kleuren en materialen gekozen om de juiste sfeer te creëren voor een respectvol afscheid. De paarsblauwe Hemelpoort-kleur vormt de rode draad in dit interieurconcept en verbindt de ruimten en brengt eenheid. Deze kleur wordt gecombineerd met warme en eigentijdse tinten zoals goudgeel en roodoranje, die bijdragen aan een troostende en warme atmosfeer in een comfortabele omgeving.
   
  Eindresultaat:
  Het eindresultaat is een eigentijds, warm, en modern interieur waarin bezoekers zich direct thuis voelen. Het nieuwe interieur van de Oosterbegraafplaats ademt een sfeer van comfort en warmte uit en weerspiegelt onze toewijding aan het creëren van een omgeving die recht doet aan de emoties van de bezoekers.
   
  Locatie: Ede
  Ontwerper: Kitty van Balveren
  Projectinrichting: VDK Projecten b.v. Saskia Daalmans
  Fotografie: Rob Kater Photography