Ons droomhuis

  • Hoe woont een interieurontwerper?
    Inmiddels wonen wij alweer een aantal jaar in ons droomhuis. Een vrijstaande woning met een ruime garage en een tuin op het zuidwesten. Voordat we het ons droomhuis konden noemen, ging er eerst een grootschalige verbouwing aan voorafgegaan. De woning heeft aan de binnenkant een onvervalste metamorfose ondergaan. 
      
    Indelingsplan
    De indeling van de woning is nagenoeg onveranderd gebleven. De keuken, woon- en studeerkamer zijn op dezelfde plaats teruggekomen. We hebben op de begane grond veel muren doorgebroken om de verschillende functies met elkaar te verbinden. Ze vloeien als het ware in elkaar over. Deze open verbinding tussen de ruimten zorgt voor een ruimtelijk en open karakter. Op de eerste verdieping hebben wij een ruime slaapkamer en badkamer gerealiseerd die door een kleedkamer met elkaar in verbinding staan. De open verbinding tussen de ruimten zorgt voor een luxe hotelgevoel. 

    Binnen-Buiten, samen een!
    Binnen mijn ontwerpen speelt de verbinding met buiten een belangrijke rol. Tijdens de ontwerpfase hebben we dan ook veel aandacht besteed aan de toetreding van daglicht en aan de zichtlijnen vanuit de woning op de omringende tuin. In de achtergevel zijn grote glazen puien geplaatst. Hierdoor lijken binnen en buiten in elkaar over te lopen. Dit vergroot onze leefruimte en geeft een gevoel van buiten zijn, terwijl je binnen zit. Buiten passen we dezelfde materialen, kleuren en sfeer toe als binnen. Zo creëer we een natuurlijke eenheid en worden binnen en buiten samen één. 

    Mid-Century Modern design
    Voor ons nieuwe interieur hebben we ons laten inspireren door de stijl ‘Mid-Century Modern design’. In het midden van de vorige eeuw, tussen 1930 en 1965 was deze stroming op haar hoogtepunt. Kenmerkend voor deze stijl zijn natuurlijke vormen en materialen, de mix van strakke en vloeiende lijnen en donkere houten meubels. Het kleurenpalet bestaat uit lichte en rustige kleuren in bruin- en pasteltinten, afgewisseld met gouden details en grafische patronen. Een vintage dressoir van teak uit de jaren 60 kon dan ook niet ontbreken in ons interieur.
     
    Eclectische interieur 
    Onze inrichting kenmerkt zich door klassieke, moderne, industriële als eigentijdse elementen zoals bijvoorbeeld de behangmural 'The Wolf 2' met zijn opvallende grafische patroon. De klassieke elementen zijn veelal erfstukken, zoals de sidetable van gietijzer met een marmeren blad; gemaakt van een marmeren plaat uit het ouderlijk huis van mijn moeder, of de zwarte smalle Chinese bruidskast. Ze zijn met liefde opgenomen in onze woonkamer. Er is een balans ontstaan tussen oud en nieuw, heden en verleden. Elk item voegt persoonlijkheid en karakter toe aan ons interieur.