Multifuctionele lunchruimte

 • In opdracht van een klant heeft Inspiring Concepts een doordacht interieurconcept ontwikkeld voor een multifunctionele lunchruimte. Deze ruimte is niet alleen bedoeld lunchen en ontspannen, maar biedt ook mogelijkheden voor kleine bijeenkomsten, brainstormsessies en informeer overleg. Kernwoorden in dit interieurontwerp zijn de relatie binnen-buiten, duurzaamheid en flexibiliteit.

  Bringing the outside in
  De aanwezigheid van grote raampartij biedt een weids uitzicht op het landelijke en groene landschap. Dit bracht ons om het idee om in deze multifunctionele ruimte het buitengevoel naar binnen te halen. In het interieurconcept ‘Bringing the outside in’ hebben we binnen-buiten-gevoel versterkt door verschillende groentinten toe te passen en grote wandvullende visuals van uitgestrekte landschappen de ruimte te laten vullen.
   
  Multifunctioneel gebruik van de ruimte
  Afgestemd op het programma van eisen en de specifieke wensen en ideeën van de klant, hebben wij een ontwerp gecreëerd waarin verschillende functies naadloos samenkomen. Binnen het concept hebben we hoge en lage zitplaatsen geplaatst, waardoor duidelijke zones ontstaan voor lunchen, ontspannen, informeel overleg en brainstormen. De zones worden visueel gescheiden door een akoestische scheidingswand. Eén zijde van deze wand herbergt een TV-scherm, terwijl aan de andere zijde een ruim whiteboard beschikbaar is.
   
  Duurzame inrichting
  In het kader van duurzaamheid hebben we nauwkeurig overwogen welke elementen uit de bestaande ruimte behouden konden blijven in het nieuwe interieurontwerp. De tafels en hoge zitkrukken hebben we bijvoorbeeld behouden. Een deel van de bestaande stoelen is vervangen door de LJ1 stoel van De Vorm. Een duurzame stoel die voor een groot gedeelte is vervaardigd uit gerecyclede materialen. De PVC vloer met houtstructuur lag er al en draagt bij aan een warme sfeer.
   
  Flexibele en sfeervolle
  Het eindresultaat is een lichte, sfeervolle ruimte die flexibel kan worden ingezet al naar gelang de behoefte van de gebruikers. Of het nu gaat om een informele lunchpauze, een creatieve brainstormsessie of een ontspannen bijeenkomst, het interieurontwerp van Inspiring Concepts biedt een veelzijdige en uitnodigende omgeving.

  Locatie: Ede
  Ontwerper: Kitty van Balveren
  Projectinrichting: VDK Projecten b.v. Saskia Daalmans
  Fotografie: Rob Kater Photography