Interieurtrend 2022: Welcome back to the 70’s and 90’s!

Categoriën:
Elk jaar schrijf ik een blog over de interieurtrends van het komende jaar. Maar de laatste paar jaar zijn er mijn inziens geen directe grote en noemenswaardige woontrends te ontdekken. De woontrends ‘ronde en organische vormen, duurzaamheid en Wabi Sabi’ bestaan al wat langer. Maar onlangs ontdekte ik dat de jaren ’70 en ’90 in ons interieur terug zijn van weggeweest! We zijn op zoek naar vertrouwde stijlen en hebben behoefte aan nostalgie.
 
De interieurtrend van Nu; ‘Retro 70’s’ and ‘Urban 90’s. De woontrend die ons interieur omtovert tot een heus vintage paradijs! 

 
70’s, Retro met een moderne twist.
Het is niet gek dat deze interieurstijl één van de trends van 2022 is. De trend kenmerkt zich als erg knus en gezellig. Warme kleuren, ronde vormen, vrolijke patronen, de 70s retro trend maakt een comeback! We zien weer bloemenprintjes in meubels, geometrisch behang en hout op de muur.
 
 
 
 
De moderne twist in deze trend vind je vooral in het kleurgebruik. De tinten zijn warm, niet oranje maar terra, net wat zachter. Ook typisch uit de seventies is het gebruik van materialen zoals kurk, velvet en rotan. En de schrootjes muur? Die heeft plaats gemaakt voor een modernere variant, de latjes muur! 
 
 
 
 
Stoer en Urban 90’s 
The good old nineties, de tijd waarin neonkleuren hip waren en popmuziek populairder was dan ooit. We zijn op zoek naar vertrouwde stijlen en hebben behoefte aan nostalgie. Grafische prints, streetart, neonlicht in combinatie met opvallende accessoires, dé dingen die de jaren ’90 kenmerken laat de nineties kid weer helemaal in je los. 
 
 
 
Vrolijke kleuren zoals knalblauw, felgeel en gifgroen en traditionele vormen, maar dan helemaal van nu! Deze woonstijl staat ook bekend om het gebruik van koele en ruige materialen, zoals beton en staal, rechte en strakke lijnen en de keuze voor strakke meubels en plastic elementen in vrolijke kleuren. Grafische stijlen met cijfers, letters en lichtbakken maken jouw 90’s interieur helemaal compleet.
 
 
Duurzaam in je interieur
Hergebruik van meubels uit de jaren ‘70’s en ‘90’s; het maakt je interieur duurzamer en sfeervol tegelijk. Geef meubels een nieuwe kans en breng een sfeervolle retro touch in je interieur met een kastje of stoel van vroeger die weer helemaal opgeknapt is. Duurzaam is bewust kiezen voor verantwoorde materialen, zoals FSC-hout,  bamboe en gordijnen gemaakt van PET-flessen of vloeren van kurk. Kies bewust voor kwaliteit zodat je er langer van kunt genieten. Je interieur wordt er alleen maar mooier door!