Restyling hotelkamers

 • Hotel Groot Warnsborn - Arnhem
  Voor het interieurontwerp van 8 hotelkamers in het Koetshuis kreeg Inspiring Concepts de vrije hand. De kamers zijn voorzien van een fris nieuw interieur die de zintuigen van de bezoeker weten te prikkelen. 
    
  Concept ‘Stoer en landelijk’
  Het onderscheidend vermogen en de beleving van de hotelkamers worden steeds belangrijker voor hotelgasten. De historie en geschiedenis van het koetshuis vormt de inspiratiebron. De wens is enerzijds de sfeer van het ‘oude koetshuis’ terug te brengen en anderzijds het creëren van een verrassende eigentijdse sfeer. 
    
  Functionele oplossingen
  De kamers waren gedateerd en stonden vol losse elementen. We brachten meer rust en eenheid in de hotelkamers. Dit is bereikt door het gebruik van natuurlijk materialen zoals hout, leer en blank staal in combinatie met neutrale lichte kleuren. Daarnaast bedachten we slimme functionele oplossingen voor de inrichting zoals open kledingkasten, zwevende nachtkastjes en een bureau en minibar in één.
   
  Eigen karakter hotelkamers
  Om de hotelkamers meer identiteit te geven, is de wand achter het bedhoofdeinde geel geschilderd. Uitzondering is kamer 42. Hier stonden al de twee iconische fauteuils ‘Ovalia Egg Chair’ van Henrik Thor-Larsen, waardoor rood meer voor de hand lag. Het dakbeschot is witgeschilderd. Zo komen de houten dakspanten beter tot hun recht en krijgen de hotelkamers extra karakter. Op de vloer kozen we een PVC-vloer met houtstructuur voor een stoer en robuuste uitstraling. Dit vormt een mooi contrast met het zachte karpet. Als verlichting is gekozen voor touwlampen die nonchalant over de dakspanten heen hangen of de hanenlamp van rotan.
   
  De kamers hebben nu een eigentijdse uitstraling waarin klassieke en moderne elementen elkaar afwisselen. De totale sfeer in de hotelkamers straalt een warm welkom uit voor de gasten. 
   
  Locatie: Arnhem
  Ontwerpteam: Kitty van Balveren & Lara van Dieren
  Fotografie: Rob Kater Photography