Horeca De Woerdt

 • In 2020 werd Inspiring Concepts gevraagd een interieurontwerp te maken voor het horecagedeelte en de vergaderruimtes van het nieuwe multifunctionele gebouw van Landwinkel De Woerdt. Op de begane grond heb je het boerderijterras met circa 50 zitplaatsen. En op de eerste etage bevinden zich een grote en een kleine vergaderruimte.
   
  Interieurconcept
  Inspiring Concepts heeft niet alleen meegedacht over de inrichting, maar ook verschillende maatwerkonderdelen ontworpen zoals de bar, de plantenbakken met het verticale groene groen en de hoge zit aan het smalle lange tafelblad tussen de houten spanten.
   
  De bar is een echte eyecatcher geworden met zijn gecapitonneerde koperbruine bekleding in kunstleder en luchtige stalen opbouw. Om buiten nog meer naar binnen te halen hebben we op verschillende plaatsen grote plantenbakken geplaatst, waarin de klimplanten hun weg langs de stalenkabel naar boven vinden.
   
  Het inrichtingsplan zorgt voor een diversiteit aan zitplaatsen zoals de hoge zit aan de zijkant van het terras met zicht op de speelweide en de lage zit en treinbanken aan de voorzijde.
   
  Kernwoorden die de sfeer en vormgeving omschrijven zijn; basic, landelijk, groen, planten, duurzaam, eigentijds en net even anders.
   
  Kleur- en materiaalplan
  In het interieurontwerp gaf Inspiring Concepts een voorzet voor de verdere inrichting en kleurgebruik, zoals het koperbruin, tael (= combinatie van blauw / groen), blush roze en zachte pasteltinten. Deze kleuren laten zich heel goed combineren met de natureltinten en hout in de tafelbladen. Op de eerste etage hebben we bewust gekozen voorde PVC- en Tapijttegels van Interface, vanwege de duurzame CO2-neutrale voetafdruk.
   
  De uitvoering en realisatie van het interieurontwerp hebben de eigenaren zelf verder opgepakt en uitgevoerd en staat zoveel mogelijk in het teken van duurzaamheid c.q. maatschappelijk verantwoord ondernemen. Zo hebben ze zelf gekozen voor de caféstoelen van Marktplaats en deze laten overspuiten in verschillende pastelkleuren. Ook hebben ze bewust gekozen voor de LJ stoel van De Vorm, gemaakt van gerecycled pet-flessen, als vergaderstoel in de boven gelegen vergaderzalen. De hanglampen komen uit de sociale werkplaats.
   
  Al met al is het een prachtig ontwerp geworden, dat we samen met de opdrachtgever gerealiseerd hebben.

  Locatie: Ressen
  Ontwerper: Kitty van Balveren
  Fotografie: Rob Kater Photography