Conversie Partners

 • Een nieuwe kantooromgeving brengt nieuwe energie
  Inspiring concepts is gevraagd meer te denken bij de re-styling van de bestaande kantooromgeving van Conversie Partners. We hebben een interieurconcept bedacht die het kantoor transformeert in meer dan alleen een werkplek. Het is nu een multifunctionele omgeving; een combinatie van een huiskamer, ontmoetingsplek, inspiratiebron en werkplek in één.
   
  Herinrichting kantoorruimte met oog voor functionaliteit en stijl
  Het kantoor is verdeeld in zones met verschillende functie. Elke ruimte vervult een specifieke rol. De ene ruimte dient als bron van inspiratie, terwijl de andere ruimte uitnodigt tot het delen van ideeën en creatieve momenten. De kantoorzone met duo sta/zit werkplekken bevindt zich in de ruimte, open ontvangstruimte. Om de werkplekken te scheiden, zijn akoestische scheidingswanden en groene plantenbakken geplaatst.
   
  Tegen de lange achterwand bevinden zich de presentatie- en vergaderruimte, de brainstorm- en scrumruimte, en een stille werkplek die ook dient als samenwerkplek, gescheiden door glazen wanden.
   
  De keuken als centrale ontmoetingsplek
  Binnen dit interieurconcept is de ‘keuken’ niet langer een eenvoudige lunchruimte, maar een veelzijdige plek voor ontspanning, koffiepauzes, informele gesprekken en flexibel werken. Door verschillende zitgedeeltes te creëren, ontstaat een multifunctionele ruimte die op diverse manieren benut kan worden.
   
  Kleur- en materiaalkeuzes voor sfeer

  Om de voorheen industriële, koele werkomgeving meer warmte en kleur te geven, zijn tapijttegels in een levendige oranje-roze kleur onder de werkplekken geplaatst. Ook is meer kleur toegevoegd op de wanden in verschillende ruimtes. Het toepassen van de Aku wandpanelen in natuurlijk eiken heeft niet alleen de akoestiek verbeterd, maar draagt ook bij aan een warmere sfeer.
   
  Een eigentijdse en inspirerende werkomgeving

  Het nieuwe interieurconcept van Inspiring Concepts transformeerde Conversie Partners' werkomgeving tot een eigentijdse en inspirerende ruimte door bestaande industriële elementen te combineren met toevoegingen zoals tapijttegels en levendige kleuraccenten.
   
  Locatie: Alkmaar
  Ontwerper: Kitty van Balveren
  Realisatie: Hyki Interior Affairs, Hylke Bouwman
  Fotografie: Rob Kater Photography