CIOSNL: Eigentijdse en sportieve werkomgeving

Categoriën:
 • Medio 2022 kreeg Inspiring Concepts de opdracht om het kantoor van CIOSNL op Papendal opnieuw vorm te geven. Stichting CIOSNL is een samenwerkingsverband van vijf oorspronkelijke opleidingen in Nederland, die zich richten op de ontwikkeling van vakkennis en lesprogramma's.
   
  Samenwerking met grafisch ontwerper
  Het kantoor op Papendal heeft een oppervlakte van nog geen 20m2. Het doel is om hier een aantrekkelijke kantoor- annex vergaderomgeving te creëren, die voldoet aan de behoeften van medewerkers, bezoekers en gasten van CIOSNL. In samenwerking met Geralda van Ginkel grafisch ontwerp is een interieurontwerp gemaakt dat naadloos aansluit bij de uitstraling van CIOSNL. De witte muren van deze ruimte vragen om kleur, creativiteit en sport. Geralda van Ginkel grafisch ontwerp heeft twee wandvullende beelden ontworpen die sport en de verbinding tussen de verschillende locaties in Nederland symboliseren en ook de kernwaarden van CIOS weergeven.
   
  Functioneel & inspirerend interieur
  Het kenmerkende lijnenspel in de sport vormt de rode draad in het gehele ontwerp. De ruimte biedt zo plaats aan een informeel zitje en vier zit/sta werkplekken, die met twee extra krukjes geschikt zijn om met zes personen te vergaderen. Een ideale plek voor inspirerende ontmoetingen. Het kantoor heeft een sportieve, eigentijdse en inspirerende uitstraling gekregen die de kernwaarden van CIOSNL weerspiegelt en herkenbaarheid biedt aan de bezoekers.
   
  Opvallend lijnenspel en uniek grafisch ontwerp
  Het gekozen kleurenpalet, dat de huisstijlkleuren van CIOS weerspiegelt, zorgt voor een stoere, sportieve, eigentijdse en inspirerende sfeer. De op maat gemaakte 4 zit/sta werkplekken zijn voorzien van het herkenbare oranje en blauw. Eén van de bijzondere grafische ontwerpen van Geralda van Ginkel is geprint op duurzaam PET-Velt en dient als een praktisch bulletinboard.
   
  Het sportieve karakter van het kantoor wordt versterkt door een opvallend lijnenspel op de vloer, dat aan een atletiekbaan doet. denken. Dit grafische element loopt naadloos door op de wand en smelt samen met het ontwerp van Geralda van Ginkel. De diversiteit in sporten wordt subtiel verbeeld door de aanwezigheid van verschillende soorten ballen op de wand en tafel.
   
  Met dit totaalplan is het kantoor van Stichting CIOSNL op Papendal getransformeerd tot een inspirerende dynamische en herkenbare plek, waar sport, onderwijs en inspiratie samenkomen.
   
  Locatie: Arnhem
  Ontwerper: Kitty van Balveren i.s.m. Geralda van Ginkel grafisch ontwerp
  Realisatie: VDK Projecten b.v. Saskia Daalmans
  Fotografie: Rob Kater Photography