CIOSNL: Eigentijdse en sportieve werkomgeving

 • Medio 2022 kreeg Inspiring Concepts de opdracht om het kantoor van CIOSNL op Papendal opnieuw vorm te geven met een sportief interieurconcept. Stichting CIOSNL is een samenwerkingsverband van vijf oorspronkelijke opleidingen in Nederland, die zich richten op de ontwikkeling van vakkennis en lesprogramma's.
   
  Samenwerking met grafisch ontwerper
  Het kantoor op Papendal heeft een oppervlakte van slechts 20m2. Het doel was om een aantrekkelijke kantoor- annex vergaderomgeving te realiseren die voldoet aan de behoeften van medewerkers, bezoekers en gasten van CIOSNL. In samenwerking met Geralda van Ginkel Grafisch Ontwerp hebben we een interieurconcept bedacht dat naadloos aansluit bij de uitstraling van CIOSNL. De witte muren van deze ruimte vragen om kleur, creativiteit en sport. Geralda van Ginkel Grafisch Ontwerp heeft twee wandvullende beelden ontworpen die sport en de verbinding tussen de verschillende locaties in Nederland symboliseren en ook de kernwaarden van CIOS weergeven.
   
  Functioneel & inspirerend interieur
  Het kenmerkende lijnenspel van de sport vormt de rode draad in het gehele ontwerp. De ruimte biedt plaats aan een informeel zitje en vier zit/sta-werkplekken, met de mogelijkheid om met twee extra krukjes met zes personen te vergaderen. Een ideale plek voor inspirerende ontmoetingen. Het kantoor heeft een sportieve, eigentijdse en inspirerende uitstraling die de kernwaarden van CIOSNL weerspiegelen en herkenbaarheid biedt aan de bezoekers.
   
  Opvallend lijnenspel en uniek grafisch ontwerp
  Het gekozen kleurenpalet weerspiegelt de huisstijlkleuren van CIOSNL en zorgt voor een stoere, sportieve, eigentijdse en inspirerende sfeer. De op maat gemaakte 4 zit/sta werkplekken zijn voorzien van het bureaustoelen en krukken in de herkenbare oranje en blauwe kleuren. Eén van de opvallende grafische ontwerpen van Geralda van Ginkel is geprint op duurzaam PET-Velt en dient als een praktisch bulletinboard.
   
  Het sportieve karakter van het kantoor wordt verder versterkt door een opvallend lijnenspel op de vloer, dat doet denken aan een atletiekbaan. Dit grafische element loopt naadloos door op de wand en smelt samen met het ontwerp van Geralda van Ginkel. De diversiteit in sporten wordt subtiel verbeeld door de aanwezigheid van verschillende soorten ballen op de wand en tafel.
   
  Eindresultaat 
  Met dit interieurontwerp is het kantoor van Stichting CIOSNL op Papendal getransformeerd tot een inspirerende dynamische en herkenbare plek, waar sport, onderwijs en inspiratie samenkomen. Het interieurconcept van Inspiring Concepts heeft geleid tot een eigentijdse en functionele inrichting die perfect aansluit bij de sportieve identiteit van CIOSNL.
   
  Locatie: Arnhem
  Ontwerper: Kitty van Balveren i.s.m. Geralda van Ginkel grafisch ontwerp
  Projectinrichting: VDK Projecten b.v. Saskia Daalmans
  Fotografie: Rob Kater Photography