Woonhuis jaren '30 Arnhem

Stoer, maar vrouwelijk!
Wat begon met een brainstormsessie tijdens het interieurspreekuur, liep uit op een totaal interieurontwerp op maat. De grootste wens van mijn opdrachtgever was om ‘de keuken te verbinden met de woonkamer en zo contact te houden met de gasten rond de eettafel of in de zithoek'.
 
Indelingsplan
Tijdens ons eerste gesprek zijn allewensen, ideeën en eisen geïnventariseerd. Daarnaast keken we naar de functionaliteit van de ruimte en de optimale indeling ervan. Door de muur tussen de keuken en woonkamer open te breken en de deur naar de hal af te sluiten, ontstaat de open verbinding tussen deze twee ruimten en wordt het kookeiland het hart van de woning.

  • 1.project_molenbeke_arnhem_Wooden-face.png
    1.project_molenbeke_arnhem_Wooden-face.png
  • 2.project_molenbeke_arnhem_maatwerkkast.png
    2.project_molenbeke_arnhem_maatwerkkast.png
  • 3.project_molenbeke_arnhem_wooden_face_zithoek.png
    3.project_molenbeke_arnhem_wooden_face_zithoek.png
  • 4.project_molenbeke_arnhem.png
    4.project_molenbeke_arnhem.png
  • 5.project_molenbeke_arnhem_eethoek.png
    5.project_molenbeke_arnhem_eethoek.png
  • 6.project_molenbeke_arnhem_keuken.png
    6.project_molenbeke_arnhem_keuken.png
  • 7.Indelingsplan_bovenaanzicht.png
    7.Indelingsplan_bovenaanzicht.png
 
Realisatie najaar 2017       Locatie: Arnhem-Noord        Ontwerper: Kitty van Balveren       Fotografie: Rob Kater Photography

In de keuken is nu ruimte voor een hoekopstelling. We hebben het aanrecht een halve meter langer gemaakt dan de wand. Zo ontstaat er een klein schiereiland om gezellig te zitten. Zo kwamen we aan de wens van de opdrachtgever tegemoet om vanuit de keuken makkelijk contact te maken met de eet- en zithoek in de woonkamer.
 
Een statement aan de wand!
Het kleur- en materiaalplan is met zorg samengesteld voor dit interieur. We maakten gebruik van pure materialen zoals hout, leer, staal en linnen. Om de eet- en zithoek met elkaar te verbinden hebben we de lange wand in de woonkamer voorzien van een ruim 10 meter lange wallcover van Daisy James. Deze stijlvolle behangmural ‘The Wooden face’ is een echte eye-catcher. De structuur van de houten vloeren en oude patronen zorgen voor een stoer en tóch heel vrouwelijk interieur. De blauwgrijze tint laten we terugkomen op de wand in de keuken. 
 
Meubel op maat
Speciaal voor de grote verzameling LP’s hebben we een wandmeubel op maat ontworpen. Het ontwerp oogt speels door de afwisseling van open en gesloten vakken. Alle apparatuur wordt zo aan het zicht onttrokken. Een lang zwevend smal schap doet dienst als LP-display voor de mooiste iconische albumhoezen. De kleurcombinatie van hout en mat-zwart geven de kast een tijdloze look. 
 
Na een grote en ingrijpende verbouwing mag het eindresultaat er zijn!