Werken

Kantoorconcept van de toekomst 
Hoe ziet de ideale werkomgeving van de toekomst eruit? Hoe gaat het kantoorgebouw eruit zien? Nog nooit worstelden bedrijven zo met het inrichtingsvraagstuk als in 2021. De rol van het kantoor is veranderd van een dagelijkse werkplek naar een ontmoetingsplaats. Hoe ga je daar als bedrijf mee om en hoe ga je daar invulling aangeven? Hoe maak je de slag naar het kantoorconcept van de toekomst en efficiëntere kantoorgebruik?
 
Van kantoortuin naar clubhuis
Als bedrijf moet je heel goed gaan nadenken over de échte toegevoegde waarde van het kantoor. Het is voor medewerkers niet langer een plek om te werken, maar om elkaar te ontmoeten te inspireren en kennis uit te wisselen. Een werkomgeving waar je vijf dagen per week zit, behoort tot het verleden. Voor veel organisaties is thuiswerken onderdeel van de bedrijfscultuur geworden. Dat maakt het kantoor nog sterker een ontmoetingsplaats of clubhuis dan het al was. Daarom moet het kantoor een plek zijn waar medewerkers ook graag wíllen zijn. Een dynamische plek voor inspiratie, creatie en ontwikkeling met gevarieerde werklandschappen en met een flexibele ruimtelijke indeling.
 
Clubhuis, een maatwerkconcept
De activiteit en het soort werk bepaalt waar het werk plaatsvindt. ‘Het kantoor krijgt een duidelijke functie van clubhuis en ontmoetingsplaats'. Een omgeving die mensen inspireert, motiveert en weet te verbinden door zijn indeling, inrichting en toegepast materiaal- en kleurgebruik. Een plek die de cultuur van het bedrijf uitdraagt, waar je trots op bent, geïnspireerd wordt om samen ideeën te bedenken, te creëren en waar je kunt sparren met collega’s.
 
Inspiratie voor jouw eigen clubhuis?
Het clubhuis is een maatwerkconcept dat voor iedere organisatie anders is. Er is geen ‘one-size fits all oplossing’, want organisaties verschillen van elkaar. Net als de mensen die er werken. Het is de truc om voor jouw organisatie de juiste balans te vinden. Welke werkzaamheden moeten plaatsvinden op kantoor en welke thuis? Zoek je inspiratie om van je kantoor een clubhuis te maken? Inspiring Concepts helpt je hier heel graag mee.

Brainstormen over hoe jouw kantoor structureel veranderd kan worden naar een clubhuis of ontmoetingsplaats? Of wil je een ontwerp voor de entree, de vergaderruimte of boardroom van je bedrijf? Maak een afspraak!