Skybox ‘FIER Lounge’ Willem II stadion

 
In juni 2018 vroeg Fier Bemiddeling B.V. het team van Inspiring Concepts mee te denken over een nieuw interieurconcept voor de skybox ‘Fier Lounge’ in het Willem II stadion in Tilburg.
 
Ibiza Lounge
De vraag was om een totaal andere look & feel aan deze skybox te geven. Men wilde niet het voor de hand liggende ‘bruine cafe’, maar meer een ‘Ibiza Chique’ sfeer. Kenmerkend voor ‘de Ibiza-style’ zijn de witte basistinten aangevuld met zand en felle kleuren. Het uitgaansleven op Ibiza en de sfeer in lounge clubs vormden de basis voor onze inspiratie. De kleurrijke ledverlichting van de bar zorgt voor een kosmopolitische en levendige sfeer.
 
 • beeld-1.jpg
  beeld-1.jpg
 • beeld-2.jpg
  beeld-2.jpg
 • beeld-7.jpg
  beeld-7.jpg
 • beeld-5.jpg
  beeld-5.jpg
 • beeld-6.jpg
  beeld-6.jpg
 • beeld-3.jpg
  beeld-3.jpg
 • 6_Skybox_Fier_Lounge_-stadion_willem_II.jpg
  6_Skybox_Fier_Lounge_-stadion_willem_II.jpg
 
Locatie: Tilburg         Realisatie augustus 2018         Ontwerpteam: Kitty van Balveren & Saskia Daalmans.        Fotografie: Rob Kater Photography

De skybox is nu een lichte ruimte met de juiste balans tussen wit en kleur. De ledverlichting voor en achter de bar is per gelegenheid aan te passen. Buiten de wedstrijden om is de skybox te gebruiken voor bedrijfspresentaties, vergaderingen en andere gelegenheden.
 
Bar als eye-catcher
De bar is de eye-catcher van de ruimte. We kozen ervoor om de bestaande bar een complete metamorfose te geven. Zo schilderden we de gehele bar wit, pasten we ledverlichting toe en plaatsten we een metalen rek in de achterwand voor een mooie presentatie van de flessen achter de bar die nog eens extra in het oog springen door de indirecte ledverlichting.
 
Lounge sfeer
Tegenover de bar zetten we een lange witte loungebank, bestaande uit verschillende delen, zodat hij gemakkelijk verplaatsbaar is. Samen met de gekleurde poefjes ontstaat zo een heerlijke relaxte sfeer om te genieten en te netwerken. De wand achter de loungebank is afgewerkt met een gouden stucwerk. Verschillende wanden worden gesierd door de behangmural ‘The Pink Lady’ van het merk Daisy James. Een kleurrijk statement in prachtige pasteltinten. De kleuren uit ‘The Pink Lady’ komen terug in de verschillende poefjes en kussens op de loungebank. Voor de vloer kozen we een donkere PVC-vloer met houtstructuur voor een luxe en rijke uitstraling die in mooi contrast staat met de bar en het meubilair. Alle losse tafels, stoelen en krukken hebben de witte basiskleur. De meubels zijn licht in gewicht en makkelijk te verplaatsen wanneer de 3de helft begint. 
 
Samenwerkingspartners
Samen met VDK-projecten en Bertens Bouw B.V. realiseerden we deze skybox. VDK-projecten leverde al het meubilair en de verlichting. En de loungebanken en poefjes zijn met vakmanschap vervaardigd in hun eigen stoffeerderij. Bertens Bouw B.V. verzorgde alle bouwkundige werkzaamheden.
 
De Skybox heeft een totaal nieuwe en unieke uitstraling gekregen in Ibiza Lounge sfeer. Ook wanneer je niet direct in het voetbalspel bent geïnteresseerd, is het een prima plek om te verblijven en te genieten!