Orgatec 2016

Categoriën:
Onlangs bezocht het team van Inspiring Concepts samen met Hyki Interior Affairs de Orgatec van 2016 in Keulen. Deze beurs vindt iedere twee jaar plaats en staat in het teken van nieuwe producten en trends op gebied van inrichting, verlichting, vloeren, akoestiek en technologische oplossingen in de werkomgeving.
 
 

‘Creativity Works’

Het thema van dit jaar was ‘Creativity Works’ en stond geheel in het teken van onze werkomgeving. Hoe leven en werken we vandaag de dag? En hoe gaat het kantoor van de toekomst eruit zien? Digitalisering en demografische veranderingen zijn de belangrijkste factoren, die onze werkomgeving beinvloeden. Thuis, op reis, in het hotel of op kantoor; vandaag de dag, zijn de plaatsen om te werken legio.

 

Wat ons opviel

Wat ons over het algemeen opviel was dat de grenzen tussen de woon- en werkomgeving steeds meer op elkaar gaan lijken. Veel grote merken spelen op deze ontwikkeling in door het inzetten van inrichtingsoplossingen die werken en wonen met elkaar laten versmelten. Zo zien we op de werkplek van vandaag veel gebuik van natuurlijke materialen zoals hout. Meubels zijn flexibeler en passen zich aan aan de veranderende eisen van de werkomgeving. Dit geldt zeker voor de producten het concept Soft Contract van Arper. Ook de Stool-tool van Konstantin Grcic voor Vitra is een mooi voorbeeld van een multifunctioneel en veelzijdig meubel. Dit meubel kent tal van zitposities en mogelijke functies.

 

Veranderende werkomgeving

Onze werkomgeving verandert onophoudelijk en moet daarom ruimte bieden aan uiteenlopend bezigheden. Het moet nieuwe vormen van werk, zoals projectmatig werken, spontane samenwerking of mobiel werken ondersteunen. Op kantoor draait het om behendigheid en mobiliteit; de toekomstige werkomgeving moet aanzetten tot communicatie, inspireren, gevoelens van geluk oproepen en experimenten uitlokken.