Onvervalste metamorfose

Categoriën:
Vervolg project 'Droomhuis under construction'

Nog even en de verbouwing van ruim 8 weken ligt achter ons. We hebben een gigantische verbouwing achter de rug. De woning heeft aan de binnenkant een onvervalste metamorfose ondergaan. Er is een moment geweest waarop alleen de buitenmuren nog maar overeind stonden. In de afgelopen weken is er veel gebeurd. Deze laatste weken staan in het teken van het verder invullen van details zoals kleur- en materiaalkeuzes. Ook het lichtplan is verder gefinetuned met hier en daar nog een extra lichtpunt en stopcontact. Nu de stukadoors zijn begonnen, komt het einde echt in zicht. Tijd om mij bezig te gaan houden met de verdere invulling van het interieur.

          
 
Indelingsplan
De indeling van de woning is nagenoeg onveranderd gebleven. De keuken, woon- en studeerkamer komen op dezelfde plaats terug. We hebben op de begane grond veel muren doorgebroken of weggehalen. Hierdoor staan ruimtes in een open verbinding met elkaar. Ze vloeien als het ware in elkaar over en worden één geheel. Door het open karakter van het huis zijn we elkaar  nooit kwijt.
 
Binnen-Buiten, samen één!
In ons ontwerp speelt de verbinding met buiten een belangrijke rol. Tijdens de ontwerpfase hebben we veel aandacht besteed aan de toetreding van daglicht en aan de zichtlijnen vanuit de woning op de omringende tuin. In de achtergevel zijn grote glazen puien geplaatst. Hierdoor lijken binnen en buiten in elkaar over te lopen. Dit vergroot onze leefruimte en geeft een gevoel van buiten zijn, terwijl je binnen zit. Het ontwerp van de tuin moet nog even wachten. Maar te zijner tijd worden buiten dezelfde materialen, kleuren en sfeer toegepast als binnen. Zo creëren we een natuurlijke eenheid en worden binnen en buiten samen één.
 
Mid-Century Modern design

Voor ons nieuwe interieur kies ik de stijl ‘Mid-Century Modern design’. Deze stroming was op haar hoogtepunt in het midden van de vorige eeuw, tussen 1930 en 1965. Kenmerkend voor deze stijl zijn natuurlijke vormen en materialen, de mix van strakke en vloeiende lijnen en donkere houten meubels. Het kleurenpalet bestaat uit lichte en rustige kleuren in bruin- en pasteltinten afgewisseld met gouden details en grafische patronen. Klassiek en eigentijdse elementen wisselen elkaar af en leiden tot een warm en elegant Mid-Century Modern. Ik kan niet wachten totdat we met de inrichting kunnen beginnen.