Nieuw jaar, fris interieur!

Categoriën:
Januari. Het nieuwe jaar is begonnen! De kerstboom heeft de woonkamer verlaten. Tijd voor een frisse start van het nieuwe jaar. Het ideale moment om met de meubels te gaan schuiven en wat veranderingen door te voeren in je interieur. Een “nieuw” interieur kun je simpel creëren door de boel eens om te draaien, een muur te behangen of je interieur met planten aan te kleden.
 
       
 

Frisse wind door je interieur.

In de woonruimte worden vaak meerdere functies gecombineerd zoals eten, loungen, tv kijken, werken en spelen. Alles speelt zich vaak af in één open ruimte. Hoe bewaar je de rust in deze ruimte? Hoe zorg je ervoor dat alle functies een logische nieuwe plaats krijgen in je interieur? De eerste vraag die je jezelf moet stellen is ‘Welke functie is voor mij (ons) het belangrijkst? Kijk je veel tv samen of zitten jullie veel aan de eettafel? Ook is het belangrijk te letten op lichtinval. Zeker als de dagen straks weer langer worden. Wil je de functies meer van elkaar scheiden, denk dan eens aan een karpet in je zit- én eethoek. Zo ontstaan vanzelf eilanden in de ruimte. Ben je een verzamelaar en staat je huis vol met verschillende items? Zet ze bij elkaar in een kast of op een tafel. Door je verzameling te groeperen, versterken de afzonderlijke items elkaar en ontstaat er ook rust in het interieur.
 

Behang die muur!

Nu het nieuwe jaar is aangebroken, wordt het wellicht ook tijd om die saaie muur in je woonkamer te voorzien van een kleurtje of een mooi behang. Er zijn verschillende soorten behang te vinden, met een structuur of abstract motiefje, retro met grafisch patroon of een fotobehang van een stoere muur met een ontbrekend stuk stucwerk, vintage all the way. Je hebt hele mooie behangcollecties. Kijk eens in de behangcollecties van Ferm Living, Eijffinger, Graham & Brown, Arte of Rebel Wall (mijn persoonlijke favoriet).
 

Groene planten

Kerstboom eruit, kamerplant erin. Groene planten horen bij de ‘nieuwe start’ van het jaar. Ze kleden  je woonruimte aan, geven een huiselijk gevoel en brengen je interieur tot leven. De kale hoek in je woonkamer vul je makkelijk op met een grote kamerplant. Denk eens aan de bananenplant (Musa tropicana), de Kentiapalm of de Gatenplant (Monstera deliciosa) met zijn grote bijzondere bladeren met gaten erin. Of plaats op een tafel, trolley of dressoir groepjes planten in allerlei soorten, maten en combinaties. Zo creëer je je eigen binnentuin en komt de natuur binnen tot leven. Laat de lente maar komen!
 
Haal het beste in je interieur naar boven, aan de start van het nieuwe jaar! En kom je er niet uit? Geen nood! Ik help je graag. Maak een afspraak!
 
Veel inspiratie gewenst voor 2017!