Lichtplan

Waarom is een lichtplan belangrijk?
Goede verlichting in huis is onmisbaar. Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer in een interieur en heeft een grote invloed op kleur en ruimte. Toch wordt de toegevoegde waarde van verlichting in een interieur vaak onderschat. Licht staat bij de meeste mensen onderaan op het prioriteitenlijstje en wordt pas als allerlaatste aangepakt. Dat is jammer want het kan een ruimte maken of breken. Daarom is het verstandig om op tijd na te denken over een goed lichtplan voor je interieur.

Licht is de sfeermaker!
Verlichting is een belangrijk onderdeel van je leef- en werkomgeving. Goede verlichting is functioneel, sfeervol en praktisch tegelijk. De manier waarop je in je huis of werkplek omgaat met licht bepaalt voor een groot deel de sfeer. Elke lichtbron geeft een ander lichteffect. Daarom is het belangrijk van tevoren goed te bedenken waar de verlichting in een ruimte moet komen en welk effect je ermee wilt bereiken.

Een goed lichtplan geeft vooraf duidelijkheid over:
a. waar aansluitpunten, stopcontacten en schakelaars moeten komen;
b. waar welke soort verlichting (basis-, werk- en/of sfeerverlichting) wordt toegepast;
c. welke armaturen passend zijn bij de sfeer van de ruimte en het interieur.
 
Wil jij ook een mooi en doordacht verlichtingsplan voor je woon- en/of werkomgeving? En kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Wij adviseren en helpen je hierbij graag. Klik hier voor meer informatie en/of een afspraak.
 
 • Lichtplan_InspiringConcepts.jpg
  Lichtplan_InspiringConcepts.jpg
 • Lichtplan-incl_-armaturenplan_I_C_.jpg
  Lichtplan-incl_-armaturenplan_I_C_.jpg
 • Elektraplan_InspiringConcepts.jpg
  Elektraplan_InspiringConcepts.jpg
 • Armaturenplan_InspiringConcepts.jpg
  Armaturenplan_InspiringConcepts.jpg