Kantoor als ontmoetingsplek

Voor een opdrachtgever uit Vianen heeft Inspiring Concepts hun nieuwe kantooromgeving mogen vormgegeven.
Van cellenkantoor naar een open kantooromgeving, waarin voldoende ruimte wordt geboden voor zowel formeel als informeel overleg. 

Kantoren worden ingericht naar de behoeften
Binnen deze organisatie bestond de behoefte aan een kantooromgeving die ruimte bood voor ontmoeting en verbinding met collega’s en bezoekers. Om een goed voorstel te kunnen doen, hebben we gekeken naar de werkwijzen van de verschillende medewerkers en afdelingen. De uitkomsten vormden het startpunt bij de indeling van de totale kantoorruimte, met als eindresultaat een inspirerende werkomgeving! 

Flexwerken, niet voor iedereen
Niet alle organisaties zijn gebaat bij een flexibele werkplekomgeving. Daarom is in dit ontwerp bewust gekozen voor een mix aan vaste, flexibele en aanpasbare werkplekken. Door de ruimte optimaal te benutten en functioneel in te delen zijn er verschillende ruimten ontstaan voor informele overleg, vergaderen, werken en concentreren. De halfhoge akoestische scheidingswanden geven de ruimte een semi open werksfeer.

 • Beeld-1.jpg
  Beeld-1.jpg
 • Beeld-2.jpg
  Beeld-2.jpg
 • Beeld-3.jpg
  Beeld-3.jpg
 • Beeld-4.jpg
  Beeld-4.jpg
 • Beeld-5.jpg
  Beeld-5.jpg
 • Beeld-6.jpg
  Beeld-6.jpg
 • Beeld-7.jpg
  Beeld-7.jpg

Realisatie juli 2017         Locatie: Vianen         Ontwerper: Kitty van Balveren                Fotografie: Rob Kater Photography
 
Formeel en informeel overleg
Op verschillende plaatsen is ruimte voor informeel overleg. De vergader- en presentatieruimten hebben een dubbelfunctie, zij fungeren ook als ruimte voor samenwerken en brainstormsessies. De aanwezige stilteruimten geven de werknemers ruimte om zich terug te trekken voor taken waarbij concentratie gewenst is.

Transparantie, zichtlijnen en een mooi lijnenspel zijn aspecten die je veel in onze ontwerpen terugvindt. De kleuren uit de huisstijl van de opdrachtgever, zijn op een krachtige manier in het ontwerp opgenomen. Het eindresultat is een professionele en comfortabele werkomgeving.