Interieurtrends 2019

Categoriën:
Wat zijn de interieurtrends voor 2019? Welke trends kennen we al van vorig jaar en welke zijn nieuw?
En hoe kunnen we een en ander makkelijk toepassen binnen ons eigen interieur?
  

 
Trend 1: Spiced Honey
Elk jaar komt Flexa met een kleur van het jaar. Voor 2019 is dit de kleur Spiced Honey, geïnspireerd op de rijke kleurvariatie van honing met een warme ondertoon van amber. De kleur Spiced Honey is vrolijk, geeft energie en past in vrijwel elke interieur én kleurenpalet. Tevens kleurt deze warme beige-gele kleurtint perfect met zowel lichtere pastels als donkere warme kleurtinten.
 
Trend 2: Ronde vormen
Een woontrend die we dit jaar steeds vaker gaan zien in het interieur zijn ronde, organische vormen. Het toevoegen van ronde vormen in huis zorgt niet alleen voor een speels effect, maar doorbreekt ook de harde rechte lijnen in je interieur. We zien ronde eetkamertafels, ronde vloerkleden, ronde spiegels, ronde salontafels, ronde kussens, ronde poefen en zelfs ronde stoelen. De cirkelvormige items zijn niet meer weg te denken in het interieur. 

Trend 3: Natuurlijk & puur
Deze woontrend is geïnspireerd op de natuur in vormen, materialen en kleuren. Echte, pure, duurzame en eerlijke materialen zoals vilt, wol, rotan, bamboe, hennep en riet, wisselen elkaar af met natuursteen, marmer, grove structuren, natuurlijke patronen en materialen. Ook warme duurzame houtsoorten in combinatie met bijzondere patronen zoals visgraad gaan we zien. Deze natuurlijke en pure materialen geven je interieur een rustige, warme en Scandinavische uitstraling en combineert goed met organische vormen. Het kleurpalet bestaat uit veel natuurlijke en aardse kleuren zoals tinten groen in combinatie met poedertinten zoals ijsblauw, zachtroze en zandkleur. De finishing touch binnen deze trends zijn de groene planten als accessoires in het interieur.
 
Trend 4: Goud 
Het metaal dat in 2019 de hoofdrol speelt is goud (en messing). De warme uitstraling spreekt veel mensen aan en het geeft je interieur een luxe uitstraling. Goud is prima te combineren met moderne materialen, zoals marmer of beton, maar ook met leer, gekleurd glas, zwart staal en velours stoffen. Binnen het juiste kleurenpalet zorgt dit voor een mooi contrast, maar zorgt er wel voor dat goud niet de overhand krijgt. Details in goud en messing worden meer en meer gebruikt in het volledige huis. In de keuken en de badkamer geeft het een geraffineerde touch aan het geheel.
 
Trend 5: Jungle
De jungletrend of ook wel de botanische trend genoemd, is een blijvertje. We zagen deze trends ook al in 2018; kamerplanten, het tropische behang van vogels, vlinders, bloemen en bladeren én de (goudkleurige) woonaccessoires in de vorm van palmen en dieren. Het is helemaal van nu! Planten en bloemen behoren inmiddels tot de meest populaire woonaccessoires om zo de natuur van buiten naar binnen te halen.
 
Trend 6: Velvetlook
De stof velvet of velours is al een aantal jaren onder ons en gaat de interieurwereld nog lang niet verlaten. Velours is een zachte en comfortabele stof die we in een heel scala aan meubels en accessoires tegen gaan komen; van stoel, bank en poef tot sprei. Het kleurenpalet bestaat uit pasteltinten zoals ijsblauw en Scandinavisch roze, maar ook kleuren als okergeel, smaragdgroen en Indigoblauw.

Laat je inspireren door de interieurtrends die je aanspreken, maar volg vooral je eigen stijl. Je woonomgeving is en blijft een verlengstuk van je identiteit en persoonlijkheid. Hou dat in je achterhoofd bij het stijlen van je interieur. En mocht je toch hulp kunnen gebruiken? Mail mij.