Interieurtrends 2018

Categoriën:
Een nieuw jaar, tijd voor een nieuw begin. Ik sta op het punt te gaan verhuizen, tijd om mij te verdiepen in de nieuwste interieurtrends voor 2018.
Wellicht kan ik bij de inrichting van mijn nieuwe woning enkele trends integreren in het nieuwe interieur.

 
Trend 1: Hout
Hout is een materiaalsoort die eigenlijk nooit echt is weggeweest. In 2018 komt donker teak, eiken en rotan meer dan ooit terug in ons interieur. Je kunt hout gebruiken als basis voor meubels, accessoires of vloerafwerking. Verschillende houtsoorten zijn goed met elkaar te combineren en het hoeft niet perfect bij elkaar te passen. Feit is dat hout je ruimte direct sfeer en gezelligheid geeft.
 
Trend 2: Heart Wood
Heart Wood is de nieuwe Flexa kleur van het jaar 2018. Ze hebben gekozen voor deze kleur om je weer in contact te laten komen met de kalmerende en serene kleuren uit de natuur. Deze warme, volwassen roze tint is een hele neutrale basis. Het combineert goed met allerlei verschillende kleuren, van natuurlijke blauwtinten tot harmonieuze aardetinten of juist met één of meerdere contrasterende kleuren en met stoere materialen. Zo creëer je de stemming die helemaal bij jou past.
 
Trend 3: The eighties are back
The eighties are back! Felle kleuren met bruin, okergeel en oranje in de hoofdrol, geometrische vormen en prints en holografische objecten zijn weer helemaal in. In het interieur zien we ook mooie zachte fluwelen stoffen op de meubels en warme kleurtonen op de muur. Oudroze, bruin en beige tinten zijn in opkomst, terwijl de kleur zwart aan populariteit verliest. Bruin tinten en felle kleuren zullen het van de zwarte kleur gaan winnen.
 
Trend 4: Colorblocking
Het interieur wordt speelser en vrolijker met Colorblocking. Een trend waarbij kleurvlakken in contrasterende kleuren of kleuren in ton sur ton tinten met elkaar worden gecombineerd. Kies je voor ‘ton sur ton’; een palet met verschillende tinten in dezelfde kleur of juist voor contract met tegenovergestelde kleuren; bijvoorbeeld waarbij koele blauwtinten gecombineerd worden met warme oranjetinten of roze gecombineerd met geel? Wat je keuze ook is, het zorgt perfect voor een speelse uitstraling van je interieur!
 
Trend 5: Botanische trend
Planten zijn populairder en hipper dan ooit! Ook 2018 beloofd een groen jaar te worden waarin de natuur in ons interieur centraal staat als thema. Veel planten en bloemen in en om het huis, maar ook diepe donkere groene kleuren voor op de muur. Zo creëer je je eigen Urban jungle in je interieur door grote en hoge planten op de vloer te zetten, hangend groen voor aan het plafond en hele verzamelingen van plantjes bij elkaar gegroepeerd op een tafel. Naast echte planten zien we de botanische trend ook terug in prints op stoffen, wandbekleding en servies.

Laat je inspireren door de interieurtrends die je aanspreken, maar volg vooral je eigen stijl. Je woonomgeving is en blijft een verlengstuk van je identiteit en persoonlijkheid. Hou dat in je achterhoofd bij het stijlen van je interieur.

Meer inspiratie nodig? Bekijk hier mijn interieurtrend-selectie voor 2018: Pinterest