Interieurtrends 2017

Categoriën:

Dé interieurstijl

Avant-gardistische woonstijl is de trend die we in 2017 gaan zien volgens trendwatcher Caby Fecken van Gestel. Avant-garde staat voor baanbrekend en vernieuwend, iets wat zeker opgaat voor de stijl van volgend jaar. Je ziet ook dat er binnen de wereld van interieurdesign teruggekeken wordt naar de jaren ’20 van de vorige eeuw, het tijdperk van de avant-garde. Dat vertaalt zich onder andere in grote kleurvlakken, onconventioneel design en gedurfde combinaties. Voor een avant-gardistisch interieur heb je lef nodig. Verf bijvoorbeeld een complete muur (inclusief plinten, kozijnen en deuren) in een diepe en rijke kleur. In een matte uitvoering lijkt het alsof de muurverf doorloopt. Hiermee creëer je een krachtig statement en rust.
 
     
 

Het kleur- en materiaalgebruik

De trending kleuren voor volgend jaar zijn diepe en warme kleuren zoals bruin, terracotta, donker-taupe, donkerblauw en dieprood. Door het gebruik van deze kleuren creëren we direct gezelligheid en sfeer. Bij deze warme trend past ook groen. Groen = booming! Dit betekent veel planten in huis, maar ook een groene touch in materialen en accessoires. Niet alleen de kleuren worden warmer, maar ook de materialen. 2017 wordt het jaar van de warmere materialen. Messing, brons en gekleurd natuursteen gaan een steeds grotere rol spelen in ons interieur.

 
Planten blijven

Ook planten komen we in het interieur van 2017 veelvuldig tegen in allerlei soorten en combinaties. Hoe meer, hoe beter! Vetplanten, hangplanten, grote planten, groepjes planten, maar ook de cactus is een blijver. De glazen stolp is een echte eyecatcher, met bijvoorbeeld een cactus maak je van iets simpels iets heel bijzonders.
 
Laat je inspireren door de interieurtrends die je aanspreken, maar volg vooral je eigen stijl. Je woonomgeving is en blijft een verlengstuk van je identiteit en persoonlijkheid. Hou dat in je achterhoofd bij het stijlen van je interieur. 
 
Bron: Roomed.nl