Insideout: Urban Jungle

Categoriën:
Groen is in: mensen verlangen naar een natuurlijke omgeving. Urban Jungle is de nieuwste trend: hoe meer groen, hoe beter! Maak van je huis en tuin een groene oase met veel verschillende planten in diverse tinten groen en decoratief blad. Ga voor het echte jungle-effect, voor het grote gebaar en kies de juiste planten, zoals palmbomen, bananenbomen, bamboe, agave, cactus en varens.
 
    

Combineer deze grote planten met kleinere soorten. Denk daarbij aan vetplanten en aan hangplanten, eventueel in macramé-hangers. Gebruik naast de groentinten natuurlijke materialen en aardse kleuren, zoals terracottapotten. Of decoreer een wand met boomschors, dat geeft een robuust effect. Verticaal tuinieren kan ook, bijvoorbeeld met een complete plantenwand, al vergt die het nodige onderhoud. Het geheim van een geslaagde Urban Jungle-tuin: more is more!
 
Vijf tips voor een up to date-Urban Jungle-tuin:
 
  1. Heel veel groen, is het belangrijkste criterium! Creëer een weelderig effect door juist te kiezen voor twee middelmatig grote potten in plaats van één gigantische pot.
  2. Speel met materialen als beton, hardhout en boomschors en breng niveauverschillen aan in je tuin.
  3. Kies voor tropische grassen en planten met bonte bladeren, die het hele jaar groen blijven, zoals de Japanse mispel (Eriobotrya japonica) en de vingerplant (Fatsia japonica).
  4. Laat een muur uitbundig begroeien met planten begroeien. Dat werkt temperatuur- en geluidsisolerend en bovendien luchtzuiverend. De planten filteren giftige stoffen en stofdeeltjes uit de lucht en temperen stadsgeluiden.
  5. Deze planten mogen niet ontbreken in jouw Urban Jungle-tuin: bamboe, apenverdriet (Araucaria araucana), bromelia, hibiscus, varens en hosta.
Hulp nodig bij het ontwerpen en creëren van jouw Urban Jungle tuin? Ik help je graag, mail of bel me!