Insideout: extra genieten van het buitenleven

Categoriën:
Heb je ook het voorjaar in je bol? Het zonnetje schijnt, de temperatuur stijgt en we gooien deuren en ramen lekker open en genieten van de lente die in aantocht is! Zelf heb ik het afgelopen jaar ervaren hoe belangrijk een eigen buitenruimte is. Nu we zo veel thuis zijn, brengen we ook veel meer tijd door in de tuin. Een fijne buitenplek waar je je helemaal thuis voelt, is voor velen topprioriteit geworden.

Tuin als ontspanningsplek
Dit is het ideale moment om je eigen buitenruimte te creëren. De komende tijd kunnen we, vanwege de coronaregels, niet naar verre bestemmingen reizen. Het worden ‘weekendjes weg’ in eigen tuin. Wellicht is er daardoor (vakantie)budget om je eigen leefomgeving te veranderen in die sfeervolle en multifunctionele buitenkamer, waar je de verschillende seizoenen beleeft.
 
          
 
Weet je dat groen gelukkig maakt? Het groen en de natuur in onze tuin geeft ons een gevoel van rust en ontspanning. Maak daarom je droomtuin waar! Creëer verschillende zitplekjes in jouw buitenruimte met bijvoorbeeld een hangmat of een loungeplek om te relaxen. Dit nodigt nog meer uit om in de buitenlucht te leven. Ook een tuin met zwembad of sauna kan werkelijkheid worden. Kortom: een plek waar je kan genieten en tot rust komt.
 
Vakantiegevoel
Het vakantiegevoel kun je op allerlei manieren in je huis en tuin creëren. Denk aan de mogelijkheden met inheemse beplanting of kies juist voor exotische planten. Werk met natuurlijke materialen, zoals meubels van rotan, bamboe of hout. Zet extra planten rond je zitplek en je geniet in no time van een groene oase.
 
Wat maakt dat jij een vakantiegevoel ervaart? Welke elementen dragen daaraan bij? Verslind je graag boeken tijdens je vakanties om ultiem te relaxen? Zorg dan voor een fijne plek om te zitten of te loungen. Laat je eventueel inspireren door mediterrane of Caraïbische sferen. Door de juiste kleuren, materialen, planten en accessoires te kiezen, tover je jouw tuin zo om tot een buitenlands vakantieoord. Wil je een stap verder gaan, dan kun je denken mini-wellnes in je tuin. Dat kan in de vorm van een Balinese buitendouche, een jacuzzi of een plunge pool (dompelbad). Dat wordt maximaal genieten én ontspannen tijdens je vakantie thuis.
 
Hulp nodig bij het ontwerpen en creëren van jouw ultieme buitenruimte? Ik help je graag. Maak een afspraak