Hallo 2020, vaarwel 2019!

Categoriën:
Het nieuwe jaar is uit de startblokken geschoten met een goedgevulde agenda voor Inspiring Concepts. Als interieurontwerper kijk ik uit naar nieuwe out-of-the-box-ontwerpen voor opdrachtgevers in de zakelijke- en hospitality-branche en particulieren op zoek naar een indeling en inrichting met een eigen karakter. 2020 brengt ongetwijfeld nieuwe uitdagingen op mijn pad, daar ga ik graag mee aan de slag. Een verrassend ontwerp passend bij de identiteit van de opdrachtgever is daarbij het uitgangspunt. Dit heeft in 2019 tot mooie en originele resultaten geleid. Vandaar een korte terugblik.
 
 

Wonen
Verschillende particulieren hebben Inspiring Concepts vorig jaar gevraagd om een nieuw interieur voor hun woning te creëren. Samen met de opdrachtgevers ga ik op zoek naar de stijl en de beleving die het beste bij hen past. De juiste inrichting helpt van een huis een plek te maken waar de bewoners zich helemaal thuis voelen. Dat is voor iedereen anders. Vandaar dat elk interieurontwerp uniek is.
 
Met enkele verrassende en vernieuwende ideeën voor het gebruik van de ruimte kon ik de bewoners van een rijtjeswoning in Arnhem laten zien dat de geijkte indeling van dit huis beslist niet saai hoeft te zijn. Door grotere raampartijen aan te brengen en enkele muren door te breken is in een woning in Rheden ruimte ontstaan voor een grote woonkeuken. De bewoners kunnen nu nog beter genieten van het prachtige uitzicht op de natuur in de uiterwaarden. Dit is mogelijk geworden door tussen de open keuken en de zithoek een lage roomdivider aan te brengen in de vorm van een laag dressoir voorzien van een haard en een ‘verborgen’ TV-lift.
 
Boutique Cinema
In opdracht van het Heerenstraat Theater in de binnenstad van Wageningen heeft Inspiring Concepts meegedacht over de gewenste sfeer en het kleur- en materiaalgebruik in Zaal 3, die is ingericht volgens het Boutique Cinemaconcept. Deze intieme zaal met ruim veertig zitplaatsen is voorzien van comfortabele sofa’s met kussens, riante beenruimte en een tafeltje voor drankjes en hapjes. Door soepele stoffen te gebruiken en te spelen met warme, levendige kleuren is een bijzonder relaxte sfeer ontstaan.
 
Buitenland
Begin 2019 is Inspiring Concepts gevraagd mee te denken over de indeling en look & feel van een complex bestaande uit tien vakantieappartementen in
Zell-am-See in Oostenrijk. Met een functioneel indelingsplan is een goede routing ontstaan, waardoor de ruimte in het complex optimaal wordt benut. Door het toepassen van natuurlijke materialen, zachte stoffen en verschillende kleuren is de inrichting van de appartementen niet alleen praktisch, maar ook sfeervol geworden. 
 
Blik op 2020
Via Instagram meld ik voortaan met regelmaat het laatste nieuws over belangrijke trends in de internationale wereld van interieurdesign. Beeldmateriaal van de projecten waar Inspiring Concepts aan werkt, is daar ook te zien. Met een maandelijks blog ga ik het komend jaar wat dieper in op ontwikkelingen, zoals het gebruik van natuurlijke en duurzame materialen, de veranderende vormentaal en het gebruik van kleuren. Het stelt me ook in staat de gedachte achter een ontwerp toe te lichten. Daar verheug ik me op!