Huis & Hypotheek Rosmalen wordt Experience Center


Aan het begin van 2020 vroeg Huis & Hypotheek Rosmalen het team van Inspiring Concepts mee te denken over een nieuw interieurconcept voor de nieuwe vestiging van Huis & Hypotheek in Rosmalen.
 
Experience centre
De wens was om hier een bijzonder project te realiseren. Met het oog op de vele nieuwbouw die nog gebouwd gaat worden in Rosmalen, is het idee ontstaan om van de nieuwe vestiging van Huis & Hypotheek een experience center te maken. Onder één dak komt naast Huis & Hypotheek en Credion ook een Barista cafe waar men de beste koffie van Rosmalen kan drinken en waar ruimte is voor interieuradvies, lifestyle cadeaus en trendy woonaccessoires. Want als je een huis koopt of gaat verbouwen heeft men naast financiële en/of verzekeringsvragen ook interieurvragen waarbij men wel wat hulp bij kan gebruiken.
 
 • 1-HH-Rosmalen.jpg
  1-HH-Rosmalen.jpg
 • 2-HH-Rosmalen-.jpg
  2-HH-Rosmalen-.jpg
 • 3-HH-Rosmalen.jpg
  3-HH-Rosmalen.jpg
 • 4-HH-Rosmalen.jpg
  4-HH-Rosmalen.jpg
 • 5-HH-Rosmalen.jpg
  5-HH-Rosmalen.jpg
 • 6-HH-Rosmalen.jpg
  6-HH-Rosmalen.jpg
 • 7-HH-Rosmalen.jpg
  7-HH-Rosmalen.jpg
 • 8-HH-Rosmalen.jpg
  8-HH-Rosmalen.jpg
 • 9-HH-Rosmalen.jpg
  9-HH-Rosmalen.jpg
 • 10-HH-Rosmalen.jpg
  10-HH-Rosmalen.jpg
 
Locatie: Rosmalen  Gerealiseerd: Oktober 2020  Ontwerper: Kitty van Balveren  Realisatie: VDK Projecten, Saskia Daalmans   Fotografie: Rob Kater Photography

Uniek interieurconcept
Aan ons de uitdagende taak om een uniek interieurconcept te bedenken en te ontwerpen, waarin elke discipline vertegenwoordigd en herkenbaar is binnen de ruimte. In het Barista cafe staat een echte barista die de beste koffie van Rosmalen schenkt. In het midden van de ruimte bevindt zich een hoge en een lage balie voor de interieurprofessional. Hier is voldoende ruimte gecreëerd voor de materialenbibliotheek waar producten, materialen en collecties van verschillende merken zijn vertegenwoordigd. Er zijn diverse zitjes gecreëerd voor een informeel gesprek zoals de treinbanken bij het raam. Voor de meer privacy gevoelige gesprekken zijn er twee spreekkamers. Achter de glazen scheidingswand bevinden zich acht werkplekken voor de medewerkers van Huis & Hypotheek en Credion.
 
Kleur- en materiaalplan in het Barista cafe
Voor het koffiehuis hebben we gekozen voor een marmeren toonbank. De prachtige nerventekening en het subtiele kleurverloop geven er net even die extra touch aan. De rest van het maatwerk zoals de bar langs de ramen, het aanrecht tegen de wand en de roomdividers  zijn in het zwart uitgevoerd. Hierdoor is de marmeren toonbank een echte eye-catcher in het koffiehuis geworden. Het houten lattenplafond boven de toonbank versterkt dit gevoel. De koperen plinten en greeplijsten vormen een mooi detail in het totaalontwerp. De wand boven het aanrecht is betegeld met antraciete wandtegels in visgraat motief. Het stalen wandrek is in dezelfde koperen kleur gespoten en contrasteert met zijn belijning mooi tegen deze wand. De zwarte meubels, de romige marmeren toonbank, de sprankelende witte muren, in combinatie met de koperen details, geven het geheel een eigentijds karakter.
 
Werkplekken voor Huis & Hypotheek en Credion
De werkplekken van de medewerkers van Huis & Hypotheek en Credion bevinden zich achter de glazen scheidingswand, die een stoere vintage uitstraling heeft. In verschillende ruimten zijn de wanden voorzien van een wallcover van Daisy James en woodline wandpanelen. Door de open structuur van het Pet-vilt en de ruimte die er is tussen de latjes, absorberen deze panelen heel goed het geluid. Onder de werkplekken liggen tapijttegels daaromheen ligt een PVC vloer die de looproute markeert. De zwarte kasten met daarop plantenbakken en planten zorgen voor meer privacy op de werkplek. De houten bladen op de werkplekken met afgeronde hoeken en gestoffeerde scheidingswanden tussen de werkplekken zorgen voor een warme sfeer. Het kleurenpalet op de werkplekken is ingetogen en rustig gehouden met de beige, bruine en blauwe kleuren.
 
Het eindresultaat van deze nieuwe vestiging van Huis & Hypotheek in Rosmalen is met recht een experience center.