Eigentijdse kantoorruimte

Transfer Solutions uit Leerdam heeft ons gevraagd mee te denken over een multifunctionele ruimte waarin (flex-)werken, vergaderen, ontspannen en eten samenkomen. De huidige kantine moest plaats maken voor deze multifunctionele ruimte.
 
Uitgangspunten:
Naar aanleiding van het programma van eisen, de wensen en ideeën, hebben wij een ontwerp gemaakt waarin de verschillende functies zoals vergaderen, flexwerken, lunchen en ontspannen samenkomen. Uitgangspunt in dit ontwerp zijn transparantie, diversiteit, eenheid en een warme eigentijdse sfeer, waarin zowel de medewerkers als bezoekers zich thuis voelen.
 
  • vergaderruimte-1.png
    vergaderruimte-1.png
  • vergaderruimte-2.png
    vergaderruimte-2.png
  • Flexwerkplekken.png
    Flexwerkplekken.png
  • Flexplekken.png
    Flexplekken.png
  • Loungehoek.png
    Loungehoek.png
  • Lunchen.png
    Lunchen.png
  • Lunchplek.png
    Lunchplek.png
 
Realisatie 2016      Opdrachtgever: Transfer Solutions        Locatie: Leerdam        Ontwerpteam: Kitty van Balveren, Lara van Dieren, Hylke Bouwman.
 
Verschillende functies in één ruimte
We hebben de ruimte onderverdeeld in drie zones. Aan de linkerzijde bevindt zich de vergaderruimte. Deze wordt door een stalen glazen wand gescheiden van de flexruimte annex lunch- / loungeruimte. In het midden van de ruimte zijn zes flex-werkplekken gemaakt. Aan de rechterzijde is de lunchruimte gepositioneerd. Een loungehoek met comfortabele stoelen en een koffieautomaat, biedt hier de gelegenheid voor een kopje koffie met klanten en/of een goed gesprek met collega's. Het verbindende element tussen de verschillende ruimtes, is het in hoogte verschillende dressoir, dat de hele achterwand bedekt. 
 
Kleur- en materiaalplan
Het kleur- en materiaalgebruik in de ruimte van blauw en oranje, is afgestemd op de huisstijlkleuren van de opdrachtgever. In de vergaderruimte hebben we gekozen voor PVC met houtstructuur. Dit zorgt voor een zakelijke en professionele uitstraling. In de overige ruimte ligt het tapijt van Interface met Netwave effect, dat een huiselijke en warme sfeer creëert. In de loungehoek is de keurze gemaakt om de piano en de kast in dezelfde kleur als de muren te verven. Dit geeft een bijzonder effect en zorgt tevens voor rust en eenheid.