Eigentijdse kantoorruimte

Transfer Solutions uit Leerdam heeft ons gevraagd mee te denken over een multifunctionele ruimte waarin (flex-)werken, vergaderen, ontspannen en eten samenkomen. De huidige kantine moet plaats maken voor deze multifunctionele ruimte.
 
Uitgangspunten:
Naar aanleiding van het programma van eisen, de wensen en ideeën hebben wij een ontwerp gemaakt waarin de verschillende functies zoals vergaderen, flexwerken, lunchen en ontspannen samenkomen. Uitgangspunt in dit ontwerp zijn transparantie, diversiteit, eenheid en een warme eigentijdse sfeer, waarin zowel de medewerkers als bezoekers zich thuisvoelen.
 
 • vergaderruimte-1.png
  vergaderruimte-1.png
 • vergaderruimte-2.png
  vergaderruimte-2.png
 • Flexwerkplekken.png
  Flexwerkplekken.png
 • Flexplekken.png
  Flexplekken.png
 • Loungehoek.png
  Loungehoek.png
 • Lunchen.png
  Lunchen.png
 • Lunchplek.png
  Lunchplek.png
 
Realisatie 2016      Opdrachtgever: Transfer Solutions        Locatie: Leerdam        Ontwerpteam: Kitty van Balveren, Lara van Dieren, Hylke Bouwman.
 
Verschillende functies in één ruimte
We hebben de ruimte onderverdeeld in drie zones. Links is de vergaderruimte. Deze wordt door een stalen glazen wand gescheiden van de flexruimte annex lunch- / loungeruimte. In het midden van de ruimte zijn zes flex-werkplekken gemaakt. Aan de rechterzijde bevindt zich de lunchruimte met koffieautomaat en de loungehoek met comfortabele stoelen voor een kopje koffie met klanten en/of een goed gesprek onder collega's. Het dressoir dat de hele achterwand bedekt en in hoogte verschilt, verbindt de verschillende ruimtes met elkaar.
 
Kleur- en materiaalplan
Het kleur- en materiaalgebruik in de ruimte is afgestemd op de huisstijlkleuren van de opdrachtgever; blauw en oranje. In de vergaderruimte hebben we gekozen voor PVC met houtstructuur voor een zakelijke en professionele uitstraling. In de overige ruimte ligt het tapijt van Interface met Netwave effect voor een huiselijke en warme sfeer. In de loungehoek kiezen we ervoor om de piano en de kast in dezelfde kleur als de muren te verven. Dit geeft een bijzonder effect en zorgt tevens voor rust en eenheid.