Droomhuis Under Construction

Ons droomhuis is gevonden!
Het is een feit. We hebben een ander huis gekocht en gaan verhuizen! Enkele maanden geleden kwam ons droomhuis op de markt. Nou ja droomhuis. Daar ligt dan wel een fikse verbouwing aan ten grondslag. We zijn verliefd geworden op een huis dat aan het begin van de jaren ’50 van de vorige eeuw is gebouwd. Het is vrijstaand, heeft een ruime garage, een tuin op het zuidwesten en is gelegen in een mooi pittoresk straatje.
 
 • woonkamer-1.jpg
  woonkamer-1.jpg
 • woonkamer-2a.jpg
  woonkamer-2a.jpg
 • woonkamer-3.jpg
  woonkamer-3.jpg
 • Keuken-2.jpg
  Keuken-2.jpg
 • Keuken-1.jpg
  Keuken-1.jpg
 • Keuken-4.jpg
  Keuken-4.jpg
 • bijkeuken.jpg
  bijkeuken.jpg
 • buiten-1.jpg
  buiten-1.jpg
 
3D-visualisatie
Als interieurontwerper zag ik al snel de mogelijkheden en de potentie van deze woning. Nog voordat de eerste bezichtiging was gepland, had ik onze plannen al gevisualiseerd in een 3D programma. Het voordeel hiervan is dat we onze indelingsplannen direct tijdens ons eerste bezoek konden toetsen op haalbaarheid. Na de eerste bezichtiging waren we wel even onder de indruk over de hoeveelheid werk die de ‘verbouwingplannen’ met zich meebrachten. Naast nieuw leidingwerk, een nieuwe keuken, een nieuwe badkamer, dienen er ook wanden te worden doorgebroken. En dan was er ook nog het feit dat er asbest in het dak zit en vroeg of laat gesaneerd dient te worden. Om inzicht te krijgen in de kosten die gemoeid zijn bij deze grootschalige verbouwing, plannen we een tweede bezoek met de aannemer.   
 
De verbouwing
Inmiddels hebben we ons droomhuis gekocht en is de grootschalige verbouwing in volle gang. De eerste weken stonden in het teken van slopen. En nu zijn de eerste tekenen van de opbouw al zichtbaar. De houten vloeren op de begane grond zijn inmiddels vervangen door een betonnen ondervloer. In verband met de vloerverwarming was dat wel een must. Over zes weken moet de aannemer klaar zijn. Voor die tijd moet er nog héél véél gebeuren. Ook voor mij als interieurwerper zijn het drukke tijden. Inmiddels is de keuken besteld, heb ik het licht- en elektraplan uitgewerkt en zijn een groot deel van de details in de woning uitgekristalliseerd. Daarnaast blijven er nog genoeg zaken over, die in het werk beslist moeten gaan worden. Je kunt tenslotte nooit alles van tevoren inschatten en overzien. Wordt vervolgd
 
Benieuwd naar de voortgang van onze verbouwing? Check bijgaande link!