Dierendokters

Categoriën:
 • Restyling kantooromgeving
  Voor deze opdrachtgever hebben wij een ontwerp gemaakt voor het restylen van hun nieuwe kantooromgeving. Het ontwerp omvat de centrale ruimte met pantry, de verschillende kantoren, spreekkamers en de trainingsruimte annex lunch- en borrelruimte. De wens was, de verschillende ruimtes een eigen identiteit te geven die aansluit bij de organisatie zelf; professioneel, eigentijds, warm en diervriendelijk. Deze wens was leidend bij dit interieurconcept. Diervriendelijk is een eis aan een inrichting die we niet altijd bovenaan de lijst hebben staan. In het geval van de DierenDokters is het vanzelfsprekend dat er ook aan de dierlijke bezoekers wordt gedacht. 
   
  Ontmoetingsplek
  De centrale ruimte met pantry werd in eerste instantie alleen functioneel gebruikt voor het halen van koffie. De ruimte nodigde ook niet uit om er langer te verblijven en even bij te praten met collega’s. Om het gebruik van deze ruimte meer te stimuleren, hebben wij een nieuw indeling gecreëerd waarin ontmoeten centraal staat. Er zijn verschillende zitplaatsen gemaakt, waarbij het bestaande meubilair is hergebruikt en aangevuld is met nieuw.
    
  Identiteit en herkenbaarheid
  De kleurcombinatie binnen deze kantooromgeving is oranje, blauw en groen, afgestemd op de huisstijlkleuren van de DierenDokters. In de verschillende spreekkamers en kantoren komt één van deze kleuren terug op de wanden. Hierdoor krijgt iedere ruimte zijn eigen identiteit. In de centrale ruimte hebben we juist gekozen voor het gebruik van warme kleuren zoals oranje en geel voor een warme uitnodigende uitstraling. Uitgangspunt hiervoor zijn de kleuren uit de reeds aanwezige schilderijen.
   
  Visuals met de doelgroep dieren
  In de trainingsruimte vindt de bijscholing van dierenartsen plaats. Aan de wand hangt een grote visual met een rij van verschillende huisdieren zoals honden, katten, konijnen en cavia’s. Doordat hier reeds een kleurrijke vloer lag, hebben we de rest van het kleurenpalet bewust sober gehouden. De zwarte stapelbare stoelen waren al in bezit maar daarentegen zijn de zwarte verrijdbare klaptafels nieuw. Hierdoor zijn deze makkelijk te verplaatsen. Daarnaast is er in de ruimte een zwart maatwerk keukeneiland annex bar geplaatst, zodat deze ruimte multifunctioneel inzetbaar is geworden.

  Locatie: Veenendaal
  Ontwerper: Kitty van Balveren
  Realisatie: VDK Projecten, Saskia Daalmans.
  Fotografie: Rob Kater Photography