De interieurtrends van 2021

Categoriën:
Wat zijn de nieuwste of blijvende trends op interieurgebied voor 2021?  Er zijn 5 duidelijke trends waar te nemen die wij je niet willen onthouden.

1 Donkerblauw
Vorig jaar zagen we de kleur donkerblauw al in menig interieur. In 2021 mag alles in donkerblauw, want donkerblauw is here to stay! Donkerblauw wordt ook wel gezien als het nieuwe zwart, een stijlvolle kleur die een ruimte een elegante uitstraling geeft. In tegenstelling tot zwart geeft donkerblauw meer karakter aan een ruimte. Daarnaast is blauw ook een rustgevende kleur die goed combineert met houttinten, metalen als goud en koper en andere kleuren zoals okergeel.
 

 
2 Ronde vormen
Dit jaar worden de strakke lijnen meer dan ooit vervangen voor zachte lijnen en ronde vormen. Het is rond wat de klok slaat in 2021. Een ronde eetkamertafel, een rond vloerkleed, ronde spiegels, ronde salontafels, ronde kussens, een ronde poef… Ronde vormen geven je interieur een vrouwelijke touch en zorgen voor een speels effect. Zorg er echter wel voor dat je ronde en rechte vormen met elkaar combineert voor het creëren van een mooie balans in het interieur.
 
3 Japandi
Japandi stijl: Japans design en Scandinavisch design hebben zoveel overeenkomsten dat het niet vreemd is dat ze perfect met elkaar kunnen worden gecombineerd. De twee zorgen voor een totale nieuwe woonsfeer in het moderne interieur. De esthetiek van simpele eenvoud in vormgeving, de aandacht voor verstilling en de liefde voor natuurlijke materialen en ambachtelijke handwerk staan hier centraal. Een sobere woonstijl met mooie contrasten en een perfecte balans tussen strakke lijnen en organische vormen.
 
4 Lichte houttinten
De Scandinaviërs wisten het allang: licht (eiken)hout tovert elk interieur om tot een oase van rust. Ook in moderne en industriële interieurs maken de lichte houttinten (licht eikenhout en bamboe) een opmars. In 2021 gaan we deze lichte houtkleuren niet alleen terugzien in meubels en vloeren, maar ook in wandbekleding, raambekleding en zelfs plafonds. Combineer dit minimalistische materiaal met luxe stoffen als fluweel en schapenvacht en opvallende designstukken voor een warme, rijke uitstraling.
 
5 Duurzaam
Duurzaam wonen wordt de populairste woontrend van deze 2021. We worden ons steeds bewuster van de schade die wij in het milieu aanrichten. Langzamerhand kiezen we steeds vaker voor natuurlijke en gerecyclede meubels en accessoires. Meubels die tijdloos zijn en die lang meegaan. Ook staan we steeds vaker open voor producten die gemaakt zijn met respect voor de natuur, mens en dier. Met name producten die een lagere impact hebben op het milieu. Denk bijvoorbeeld aan riet, bamboe en linnen.
 
Voor inspiratie, bezoek ons bord ‘Woontrends 2021’ op Pinterest!