Boekenweek 2017

Categoriën:
De 82ste Boekenweek is van start. De eerste Boekenweek werd gehouden in 1932. Onder het motto 'Verboden vruchten' staat de Boekenweek dit jaar in het teken van verleiding. Een goed boek brengt mij altijd in de verleiding. De eerste verleiding is het kopen van het boek. De tweede is alles om me heen vergeten en lekker met een kop thee op de bank ‘wegdromen’ bij het lezen van het zojuist gekochte boek. Maar wat te doen met al die uitgelezen boeken?
 
boekenkasten op maat, maatwerkontwerp boekenkast   Boeken uniek opbergen   Boeken uniek opbergen  

E-Book of traditionele boek
Nu het E-Book steeds meer in opmars is, vraag ik me af of in veel interieurs de traditionele boekenkast gaat verdwijnen. Gelukkig zijn er nog steeds veel lezers die zweren bij het ‘echte boek’. Dat blijkt elk jaar maar weer na de Boekenweek. Ook ik hoor tot die groep. Ik hou van boeken. Toegegeven, een e-boek is handig voor onderweg en op vakantie. Maar een goed boek wil je bezitten. Alleen al van het aangezicht van al die gekleurde kaften naast en onder elkaar in mijn boekenkast, kan ik genieten.
 
‘Jugded by the cover’
Veel liefhebbers van boeken kijken graag bij een ander in de boekenkast om te kijken wat men zoal leest. Het zegt veel over de bezitter. Door de jaren heen heb ik een redelijke verzameling boeken opgebouwd. Bezoekers zijn al gauw onder de indruk van de omvang van mijn boekenkast. Een vraag die al snel gesteld wordt is of ik (wij) ze allemaal gelezen heb(ben)? Helaas! Geen enkele boekenbezitter heeft al zijn boeken gelezen!
 
Cool book storage
Maar zoals gezegd: ‘wat te doen met al die met zorg gekochte boeken?’ Hoe geef je ze een mooie plaats binnen je interieur? Er zijn talloze mogelijkheden en eigenzinnige oplossingen voor jouw boekverzameling en/of een deel ervan. Zoals `Marcus Tullius Cicero ooit zei ‘A room without books is like a body without a soul’.
 
Kijk voor leuke, verrassende en inspirerende ideeën op onze Pinterest bord ‘Cool book storage’.
BewarenBewaren